Abdüllatif Şener, AKP'yi anlattı

Yapılan yolsuzluk, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüm yolsuzlukları toplasanız fazladır

Abdüllatif Şener, AKP'yi anlattı
15 Kasım 2021 - 20:51

AKP kurucularından CHP’li Abdüllatif Şener, Erdoğan ve AKP’yi anlattı. “En büyük yolsuzluk bu ülkede” ifadelerini kullanan Şener, “AKP iktidarında yapılan yolsuzluk, cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüm yolsuzlukları toplasanız fazladır” dedi.

Abdüllatif Şener

AKP’nin kurucuları arasında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’yi anlattı. Şener, “En büyük yolsuzluk bu ülkede. Her yerde yağma var. Bu kadro ülkeyi yeni nesil mafya devletine çevirecek. Kendi süfli (aşağılık) çıkarları için dini lekelemekten çekinmiyorlar” ifadelerini kullandı.

Son olarak bütçe görüşmelerinde “Viva Zapata filmini anlatan, Hırsızlar ordusuna döndünüz”, “Davayı satanlar, davayı satanların arkasından gidenlerdir” çıkışıyla dikkati çeken Abdüllatif Şener, Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in sorularını yanıtladı.

 

Şener şöyle konuştu: “Başladığı günden beri fire verdi. AKP iktidarında yapılan yolsuzluk, cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüm yolsuzlukları toplasanız fazladır. Muhtemeldir ki dünyanın en büyük yolsuzlukları bu ülkede yapılıyor. Her taraftan çalınıyor, her yer yağma ediliyor. Kamu gücü bireysel zenginleşme için seferber edilmiş.”

Abdüllatif Şener: Türkçe ezan tartışması CHP tarafından kapatılmıştır

Öngel’in soruları ve Şener’in yanıtlarından öne çıkanlar şöyle:

Erdoğan – Soros görüşmesi

Erdoğan ve Soros’un aynı karede olduğu masada siz de varsınız. Soros, Erdoğan için o gün iyi miydi, öyle ise bugün neden kötü oldu?

 

“Ben Soros’u bir kez gördüm. “Toplantı var” dendi. Somut bir şey konuşulmadı. O görüntü önemli değil. Ondan sonra baş başa ne konuştuğu önemli. O görüşmeden sonra, “Sivil Örümceğin Ağında” (*) kitabını satır satır, altını çizerek okudum. Erdoğan ile gayri resmi bir aradaydık. Sohbet ederken kitabın tezini şöyle anlattım:

“Emperyal ülkeler uluslararası ilişkilerinde önemli değişiklikler yapıyor. ABD’de bazı vakıflar kurulmuş, o vakıflara ABD hazinesinden para aktarılıyor. Bunlar diğer ülkelerin kurumlarına, projelerine ABD projelerinin o kuruluşları tarafından benimsenmesi için para yardımında bulunuyorlar. Bunun da ötesinde hükümetler üzerinde lobi çalışmaları yapıyorlar. Onun için dünyanın yeni çarklarına dikkat etmeli” dedim. Erdoğan dikkatle baştan sona dinledi. Ama yanıt vermedi.”

‘Beşer onar maaş alan var’

AKP içinde bir rahatsızlık görüyor musunuz?

 

“Gördüklerinden rahatsızlık duymamışlarsa bir sorun var demektir. Hem maddi çıkarlar hem de makamlar… Beşer onar maaş alan var. Böyle bir yapı olmuş.” (Röportajın devamı: Cumhuriyet)

Resim

İyi Parti Milletvekili Erhan Usta’dan Osman Öcalan paylaşımı: TRT ve Ak Parti camiasına başsağlığı dilerim

YORUMLAR

  • 0 Yorum