Akif Beki'den Süleyman Soylu'ya 'Ahmak' tepkisi

Karar gazetesi yazarı Beki, İçişleri Bakanı Soylu’nun İBB Başkanı İmamoğlu’na yönelik ‘Ahmak’ açıklamasına tepki göstererek, “Dün kendisine karşı kullanıldığında AK Parti'yi büyüten, parlatan şey, bugün İmamoğlu'na karşı kullanıldığında kime yarar" dedi.

Akif Beki'den Süleyman Soylu'ya 'Ahmak' tepkisi
06 Kasım 2019 - 11:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik sözlerine tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Soylu, İmamoğlu için "Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Yazıklar olsun” demişti.

Akif Beki ise bugünkü köşe yazısında Bakan Soylu’nun sözlerine yönelik olarak, “Dün kendisine karşı kullanıldığında AK Parti'yi büyüten, parlatan şey, bugün İmamoğlu'na karşı kullanıldığında kime yarar?” ifadelerini kullandı:

Karar gazetesi yazarı Akif Beki’nin köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Twitter'da şunu yazdım: "AK Parti ileri gelenlerinin hemen tamamı gibi benim de ömrüm, ülkemin demokrasi ve insan hakları standartlarını dünyaya şikayetle geçti.


Buna da bir milat mı getirildi artık?

Öncekiler vatansever ve çok akıllı da o tarihten sonrakiler mi hain ve ahmak!.."

Geldiğimiz nokta bu.

AK Parti'ye kapatma davası ve başörtüsü yasağının aşılması dahil, elde edilen her ne hak ve özgürlük kazanımı varsa hepsinde dünya demokratik sosyetesi pay sahibi oysa.

Onların destek ve baskıları olmasa, askeri vesayete karşı mücadele başarılabilir miydi?

Hadi, yabancı medya ve platformlarda konuşurken ülkedeki olumsuzlukları eleştirmek dün meşru haktı, bugün değil diyelim...


Hadi, uluslararası toplumu başka ülkelerin iç işlerine müdahaleye davet etmek bize hak, onlara değil diyelim...

Dün kendisine karşı kullanıldığında AK Parti'yi büyüten, parlatan şey, bugün İmamoğlu'na karşı kullanıldığında kime yarar?

Tabii amaç, popülaritesinin düşmesine izin vermemek, İmamoğlu'nu ha bire takviye etmekse, o ayrı.”

Kaynak Yeniçağ: Akif Beki’den Süleyman Soylu’ya ‘Ahmak’ tepkisi

YORUMLAR

  • 0 Yorum