AKP karşıtıydı adını ve soyadını değiştirdi yandaş oldu!

Yaşar Hacısalihoğlu'ndan tepki çeken zam değerlendirmesi Bir zamanlar AKP karşıtı mitinglerde konuşmalar yapan ve yıllar sonra soyadını değiştirip jet hızı ile AKP söylemlerine geçen Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu’nun, Habertürk TV’de yaptığı benzin zammı değerlendirmesi tepki çekti.

AKP karşıtıydı adını ve soyadını değiştirdi yandaş oldu!
09 Ocak 2022 - 10:41

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu’nun, canlı yayında Türkiye’de benzine yapılan zamları Hollanda, İspanya ve Almanya ile karşılaştırdı.

Habertürk TV’de yayınlanan Hülya Hökenek’in sunduğu “Enine Boyuna” adlı programda Yaşar Hacısalihoğlu, Türk Lirası’nın döviz karşısında rekor düzeyde değer kaybettiği günlerde, yapılan zamlar ve enflasyona ilişkin konuşurken benzine gelen zamdan yola çıkarak Türkiye'de benzinin daha az zamlandığını öne sürdü ve “Hollanda’da 1 litre benzin 1.96 Euro’ya çıkmış, İspanya’da 1.48 Euro, Almanya’da 1.66 Euro, Türkiye’de 0.89 Euro" dedi.
 

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu adını soyadını değiştirdi AKP'li oldu

5 Nisan 1964’te Trabzon, Tonya’da doğdu.

2018 yılında Erdoğan tarafından Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı.

Tam adı İlhan Yaşar Hacısalihoğlu’dır.

Adı-soyadıyla ilgili konu hakkında kişisel web sitesinin açılışında da bu konuya ilişkin bir açıklama yer alıyor.

Soyadı kanunuyla birlikte Osmalı’dan gelen “Hacısalihoğlu” soyadının değiştirildiğini savunan Yaşar Hacısalihoğlu, açıklamada “Ne fikrim, ne ismim ne de şahsiyetim değişmiştir” ifadeleri yer aldı. “Ertuğrul” soyadını aldıklarını belirten Hacısalihoğlu, 1989’da ise mahkeme kararıyla “Hacısalihoğlu” soyadına geri döndüklerini belirtti.

Öte yandan Yaşar Hacısalihoğlu’nun önceki ismi ise İlhan Yaşar Ertuğrul’du.

Adını ve Soyadını değiştirdiği haberine erişim engeli

Evrensel gazetesi yazarı Erol Aral, 2015 yılında Yaşar Hacısalihoğlu’nun “İlhan Yaşar Ertuğrul” adına olan geçmişine dair bir yazı kaleme almıştı. Söz konusu yazı, 3 yıl sonra Yaşar Hacısalihoğlu’nun talebi üzerine erişime kapatıldı.

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

yeni-yuzyil-universitesi-rektoru-yasar-hacisalihoglu.jpg

AKP karşıtı mitinglerde ateşli savunucu

Kamuoyu Yaşar Hacısalihoğlu ismiyle aslında ilk kez 2007 yılında karşılaşmıştı. O dönem yapılan “Cumhuriyet Mitingleri”nin İzmir ayağına katılan Yaşar Hacısalihoğlu, mitingde ateşli bir konuşma yapmıştı. Salihoğlu’nun kullandığı bazı ifadeler şöyle:

“Bu yükselen milli dip dalgasına başka etiketler yapıştırmak istiyorlar.

Küresel emperyalizmin ve onun çıkarını savunan içimizdeki uzantıları, işbirlikçileri bu oyunun sahnelenmesinin aktörleri oldular.

Sahte aydınlar ürettiler.

Sifonun çekilmemesini, kullanım sürelerinin uzatılmasını utanmadan talep ettiler.

CIA laboratuvarlarında üretilmiş ‘ılımlı İslam’a sarıldılar”

YORUMLAR

  • 0 Yorum