"AKP kulisinde Arınç'ın söylediklerinin çok daha ilerisi konuşuluyor"

"AKP kulisinde Arınç'ın söylediklerinin çok daha ilerisi konuşuluyor" diye iddia da bulunan HaberTürk yazarı Sarıkaya, Arınç'ın da isim kullanmasaydı istifa etmesine gerek kalmayacağı görüşünü savundu

"AKP kulisinde Arınç'ın söylediklerinin çok daha ilerisi konuşuluyor"
25 Kasım 2020 - 13:37

AKP kurucularıdan ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması gerektiğini söylemiş, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar ortağı Devlet Bahçeli tarafından sert eleştirilerin hedefi olmuştu.

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyeliğinden istifa eden Arınç, istifa mektubunda yanlış anlaşıldığını ifade etmişti. Peki AKP kulislerinde Arınç benzeri çıkışlar yapan başka isimler var mı?
 

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, “Paratonerin görev istifası” başlıklı yazısında, bu soruyu şöyle yanıtladı:

 
"TBMM AK Parti grubunun bulunduğu kulise veya bazı odalardaki konuşmalar Arınç’ın söylediklerinin çok daha ilerisinde. Ancak onlar hiçbir zaman devam etmekte olan bir davanın taraflarını, isimlerini kullanarak bunu dile getirmediği için belki tartışma dışı kalıyorlar."

Arınç'ın da isim kullanmasaydı istifa etmesine gerek kalmayacağı görüşünü savunan Sarıkaya, "Madem isimler üzerinden gittik, bir de tersten okuyalım... Reformların karşısına koyduğunuz her eşitin karşısına yazdığınız isim ona atfedilmiş hale gelir.Örneğin Kavala; adından dolayı reform sürecine engel koymak, tepki koyduğuna güç atfetmek olmuyor mu? Ya da Demirtaş da yararlanacak diyerek engellemek, kendi seçmeninden de faydalanacak olanların önüne set çekmek olmayacak mı? Böylece onların adından dolayı kendi tabanına da zarar vermeyecek mi? Reformu bekleyen kişinin, tepki koyduğunuzla empati yapmasına yol açmayacak mı? Aslında yok etmek istediğinizi, ötekinde var etmiş olmayacak mısınız? Anonimleşmiş tahakkümün oluşturduğu kayıplar da cabası..." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum