Akşener'den Erdoğan'a: Maden ruhsatını adamların vermiş

Altın arama çalışmaları ve buna tepki gösteren çevrecilerin direnişiyle gündemde olan Kaz Dağları’na giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘ruhsatın 2001’de verildiğine dair yalan söylendiğini’ belirterek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “25 Temmuz 2018’de kendi adamların burada ruhsat vermiş” diye seslendi.

Akşener'den Erdoğan'a: Maden ruhsatını adamların vermiş
09 Ağustos 2019 - 10:25
Kanadalı şirket Alamos Gold’un Türkiye’deki taşeronu Doğu Biga Madencilik aracılığıyla Çanakkale Kirazlı’da yürüttüğü çalışmalar, bölgede yapılan ağaç katliamıyla gündeme geldi. Çevrecilerin madencilik faaliyetlerine karşı başlattığı mücadeleye ülkenin dört bir yanından gelen destekle devam ediyor.Bugün bölgeye giden Akşener’e partisinin genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları ile il ve ilçe başkanları da eşlik ederken, çevre illerden teşkilatlar da bölgede toplandı.
 

Şantiye girişine fidan dikti

İlk olarak şantiye girişine fidan diken, sonrasında ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ kamp alanına geçen Akşener, talana karşı duranlara dayanışma amaçlı Kaz Dağları’na geldiğini belirterek şunları söyledi: “Ne güzel bir söz var burada. ‘Çanakkale geçilmez, Kaz Dağları deşilmez’ Vatan toprağı kutsaldır. Üstünde yaşayan insanıyla, hayvanlarıyla, çiçekleriyle, ağaçlarıyla, suyuyla, dağıyla, nehriyle, her şeyiyle kutsaldır. Çanakkale nasıl geçilmez mührü vurduysak, bu aziz millet Kaz Dağları’nın deşilmesine müsaade etmeyecektir.”

Akşener bir ağacın büyüyebilmesi için en az 25 yıl zaman gerektiğini belirterek, “Günahtır be günahtır. Vicdansızlıktır. Kimsenin vicdanı sızlamıyorsa bizim vicdanımız sızlayacaktır. Başkalarının da vicdanını sızlatacağız” dedi.

 

‘Sayın Erdoğan, kendi adamların burada ruhsat vermiş’

Maden yerine verilen ruhsatla ilgili yalan konuşulduğunu belirten İYİ Parti lideri, “Bir yalan konuşuluyor. Maden yeri 2001’de verilmiş. Bakın tarihini söyleyeyim. Gayri Sıhhi Müessese ruhsatı 25 Temmuz 2018’de verilmiş. Yani bu muhteremlerin zamanında verilmiş. Sayın Erdoğan’a genel olarak yalan söyleniyor. Sayın Erdoğan genel olarak kandırılıyor” dedi.

Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkmasına gönderme yapan Akşener, “Biliyorsunuz Osman Öcalan katilinde de kandırılmıştı. Arandığını biliyorum demişti. Buradan kendisini bilgilendiriyorum. 25 Temmuz 2018’de kendi adamların burada ruhsat vermiş”ifadelerini kullandı.

‘Gel kardeşim şurayı gör’

Akşener vatan sevgisi olan herkesin burayı gelip görmesi gerektiğini söyleyerek, “Allah’a inanan her kişinin, vatan toprağının kutsallığına inanan her kişinin başta sayın Erdoğan olmak üzere buraya gelmesini, bu yapılan katliamı görmesini ve bu akciğerin söndürülmesine karşı durmasının talep ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Akşener, “Ben Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Vatan kaybının ne olduğunu biliyorum. Ağaç kesiyorsunuz ağaç. Toprağın altına üstüne götürmenize itiraz var. Onun için buradan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Gel kardeşim şurayı gör. Sana atılan yalanları öğren. Göreceksin ki vicdanın sızlayacak” ifadelerini kullandı.

Kanadalı şirket Kaz Dağları’nda risk analizi yapmış: Tepkiler üç ila altı ay geciktirebilir

CHP’li vekil: Kirazlı’daki madenin bilirkişi raporunda imzada şaibe var

AKP’li Turan’dan Kaz Dağları yorumu: Süreç iyi yönetilemedi

Profesör: Kaz Dağları’nda kesilen ağaç sayısına fidanları eklemediler

Kirazlı’da altın madenine karşı ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ başladı: Tepkiler çığ gibi

Tarkan’dan Kaz Dağları tepkisi: Rant için yapılan doğa katliamlarına son verin

‘Kirazlı’ altın madeninden açıklama: Kaz Dağları’na ve Atikhisar Barajı’na uzakmış

YORUMLAR

  • 0 Yorum