Aliyev: 3. Dünya Savaşı çok yakın

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede yeni dönemin başladığını, 3. Dünya Savaşı'nın dünya için çok yakın olduğunu, Azerbaycan ordusunun gücünü savaşta gösterdiğini söyleyerek, Ermenistan'ı toprak iddialarından vazgeçmesi konusunda uyardı

Aliyev: 3. Dünya Savaşı çok yakın
14 Şubat 2024 - 22:11

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, geçtiğimiz günlerde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini bir kez daha kazandı.

Aliyev, 7 Şubat'ta erken cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 92,12 oyla rakiplerini geride bıraktı.

Azerbaycan Milli Meclisi'nde yemin ederek göreve başlamasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Aliyev, Azerbaycan halkına bir kez daha gösterdikleri güven için teşekkür ederek, ülkenin kapsamlı kalkınması ve toprak bütünlüğünün korunması için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade etti.
 

"Her zaman hedefimiz güçlü bir Azerbaycan olmuştur"

Ermenistan'la yürütülen müzakere sürecinden, 2. Karabağ Savaşı'ndan ve Eylül 2023'te gerçekleştirilen antiterör operasyonundan bahseden Aliyev,

Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Bu döneme alnı açık, yüzü ak, başı dik giriyoruz. Bu dönemin büyük başarıları olacak. Şimdiye kadar tüm görevleri yerine getirdik. Her zaman hedefimiz güçlü bir Azerbaycan olmuştur.

şeklinde konuştu.
 

"Hankendi'de kullandığım oy, Ermeni ayrılıkçıların tabutuna çakılan son çiviydi"

Cumhurbaşkanı seçiminde oyunu, bir zamanlar ayrılıkçı Ermenilerin başkent olarak kullandığı Hankendi'de kullandığını hatırlatan Aliyev, "Hankendi'de kullandığım oy, kutuya attığım pusula öylesine bir pusula değildi. O pusula Ermeni ayrılıkçıların tabutuna çakılan son çiviydi." ifadelerini kullandı.

"Dünya, 3. Dünya Savaşı'na çok yakındır"

Aliyev,

Dünya, 3. Dünya Savaşı'na çok yakındır. Bazıları bu savaşın artık başladığını düşünüyor. Azerbaycan ordusu ise gücünü savaşta gösterdi. Ermenistan ve bu ülkeyi askeri yönden destekleyenler bilmelidir ki bizi hiçbir şey durduramaz. Eğer bize karşı toprak iddialarına son verilmezse, eğer Ermenistan kendi yasalarını düzene koymazsa barış anlaşması olmayacaktır.

şeklinde konuştu.

Yeni dönemde orduyu ve savunma sanayisini güçlendireceklerini söyleyen Aliyev, 2024'te savunma sanayine en az 1 milyar manat yatırım yapılacaklarını, silah üretimini artıracaklarını bildirdi.
 

"Milli ve manevi değerlere bağlı gençlik yetiştirmeliyiz"

Aliyev, Karabağ konusunun milli mesele olduğunu ve tüm Azerbaycan halkını birleştirdiğini belirterek, "Bu konu çözüme kavuştu. Bizim milli birliğimiz daimi olmalıdır. Çünkü Azerbaycan'ın önemi ve dünyada oynadığı rol artmaktadır." dedi.

Genç neslin önemine vurgu yapan Aliyev, "Biz, milli ve manevi değerlere bağlı gençlik yetiştirmeliyiz. Gençlerimizi milli ruhta ve geleneksel değerler temelinde yetiştirmek devletin ve her ailenin görevidir." ifadelerini kullandı.

Aliyev, sivil toplumu güçlendirecekleri, Karabağ ve Doğu Zengezur'un imar ve ihyasını sürdüreceklerini, ekonomiyi geliştireceklerini, yoksulluk ve işsizliğe yönelik faaliyetlerini devam ettireceklerini aktardı.

Azerbaycan'da teknolojinin gelişmesine önem vereceklerine, yenilenebilir enerji atılımlarını sürdüreceklerine işaret eden Aliyev, petrol ve doğal gaz ihracı ile ulaştırma alanındaki projeleri büyüterek devam ettireceklerini dile getirdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum