Altaylı, Erdoğan'ın Ne İstediğini Yazdı

Altaylı, "Belli ki, gerilim, hatta belki biraz daha ötesi amaçlanıyor" dedi

Altaylı, Erdoğan'ın Ne İstediğini Yazdı
02 Haziran 2022 - 20:16

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eyemcilerine yönelik "sürtük" ifadesini kullandığını hatırlatarak, "Şu anda AK Parti’nin ve liderinin istediği iki şey var. Gerilimli bir seçim ortamı. Ve adayı Kılıçdaroğlu olan bir siyasal muhalefet" yorumunu yaptı.

Altaylı, bugünkü köşe yazısının "O kelime" başlıklı bölümünde, "Belli ki, çok gergin bir seçim dönemine doğru ilerliyoruz. Ve daha ortada bir seçim dahi yokken bu tonda konuşulmaya başlandıysa, sandık yaklaştığı zaman kim bilir neler söylenecek. Doğrusu korkmuyor değilim. Belli ki, gerilim, hatta belki biraz daha ötesi amaçlanıyor" düşüncesini dile getirdi.


Altaylı, yazısında şunları kaydetti:

"Oyları konsolide etmek, iktidara küskün muhafazakarları bir araya getirmek için ne gerekiyorsa o kadarı. Ve belli ki, bir amaç daha var. Muhalefetin adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu çıkarmak. Sürekli bir 'Erkeksen karşıma çık' havası ile muhalefeti Kılıçdaroğlu ismi üzerinde ittifaka zorlamak ya da bu yolla ittifakı bozmak. Şu anda AK Parti’nin ve liderinin istediği iki şey var. Gerilimli bir seçim ortamı. Ve adayı Kılıçdaroğlu olan bir siyasal muhalefet. Seçime kadar bu zorlanacak belli. Sırf bu yolda kim bilir daha ne hakaretler işiteceğiz."

Erdoğan ne demişti?
Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıl dönümüne değindiği konuşmasında şunları söylemişti:

"Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda ülkenin çıkarlarını hedef alan çatışmaya dönmüştü. Dolmabahçe'deki caminin içinde bu eşkıyalar, teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, sürtük. Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazacaktır. Bay Kemal de oradaydı. Çünkü başı çeken oydu. Bunlar ancak terör sevicileri ile beraber. Çünkü kendileri de terör sevici."


YORUMLAR

  • 0 Yorum