Asiltürk Kıbrıs'a gitti.. Gitti de ne oldu?

Kendi kamuoyu Asiltürk’ten ne bekler? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘büyük müjdesini’ duyurmak için çıktığı Kıbrıs seferine giderken yanına aldığı siyasi kişiliklerden en fazla dikkat çeken, halen Saadet...

Asiltürk Kıbrıs'a gitti.. Gitti de ne oldu?
21 Temmuz 2021 - 09:36

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘büyük müjdesini’ duyurmak için çıktığı Kıbrıs seferine giderken yanına aldığı siyasi kişiliklerden en fazla dikkat çeken, halen Saadet Partisi’nde bir konumu bulunan Oğuzhan Asiltürk oldu.

Kimi bunu iktidar cephesinin Saadet Partisi’ni bölmeye yönelik bir girişimi olarak gördü, kimi de gezi boyunca verilen birlik ve beraberlik tablolarıyla iktidar cephesinin Saadet tabanını kazanmayı hedeflediğini ileri sürdü.

Her iki yakıştırma da mümkün.

Sonuçta siyaset zemininde her tavır alışın bir hesabı vardır.

İyi de, böyle bir geziye katılmak ve birlik-beraberlik tabloları vermekle Oğuzhan Asiltürk’ün de bir hesabı olması gerekir; nedir o hesap? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına SP’li Asiltürk’ü almasının bir anlamı olduğu gibi, SP’li Asiltürk’ün bu geziye katılıp Erdoğan ve iktidarın diğer ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli ile samimi görüntüler vermesinin de bir anlamı mutlaka vardır.

YAZININ DEVAMI 
Fehmi KoruFEHMİ KORUFEHMİ KORU

YORUMLAR

  • 0 Yorum