Avrupa, aşı işini neden ağırdan alıyor?

Hürriyet gazetesinden Sevin Turan, Our World in Data verilerinden faydalanarak Avrupa Birliği üyesi 15 ülkeyi aşılama konusunda tek tek inceledi ve "Dünyanın dört bir yanında ve Türkiye'de Covid-19'a karşı aşılama çalışmaları olanca hızıyla devam ederken, Avrupa Birliği ülkeleri aşılama konusunda epey geride. Birlik geneline bakıldığında da, ülkeler tek tek ele alındığında da aşılama oranlarının birçok gelişmiş ülkenin altında kaldığı görülüyor." tespiti yaptı.

Avrupa, aşı işini neden ağırdan alıyor?
31 Mart 2021 - 11:17 - Güncelleme: 31 Mart 2021 - 19:52
Our World in Data'ya göre 27 üyesiyle toplam nüfusu 445 milyonu bulan AB genelinde tek doz aşı olanların oranı yüzde 10,8, aşıları tamamlananların oranı yüzde 4,6.
Türkiye'de ise 14,7 milyon kişi en az bir doz aşısını olurken, iki doz aşısı tamamlananların yüzdesi 7,85 oldu. Yani Türkiye aşılama konusunda AB ülkelerinden ileride!
***
Almanya'ya bakalım! Aşıyı kendiniz üreteceksiniz ama sadece 3,88 milyon kişiye yani nüfusun yüzde 4,67'sine iki doz aşı uygulayacaksınız!
Analize göre Almanya şu ana kadar sadece 80 yaş üstündekilerin ve önceden bir hastalığı olanların aşılanmasına onay verdi. Onların da aşı olması için bıktırıcı süreçlere uymaları gerekiyor. Birçok kişi işlemleri yaptıktan sonra randevuya gittiklerinde belgelerinin eksik olması gerekçesiyle geri çevriliyor.
Kısacası, Almanya aşılama işini bilinçli olarak ağırdan alıyor! Almanya devletinin, bu işi bilerek uzattığı anlaşılıyor. Bunun bir sebebi olmalı değil mi?
Almanya'da durum böyle de diğer AB ülkeleri farklı mı? Onlar da işi ağırdan alıyor.
Almanya gibi disiplinli bir ülkenin aşılama programı uygulamayı becerememesi sizce mümkün mü? Değilse neden "dostlar aşı yaparken görsün" anlayışıyla hareket ediyorlar?
Sanki denek ülkelerden gelecek sonuçları bekliyorlar gibi bir durum var!
Türkiye de denek ülkelerden biri. Şu anda Türkiye'de uygulanan Çin aşısının insan deneyi olduğunu şirket yetkilileri dolaylı olarak açıkladı! Ben söylemiyorum!
***
İngiliz Independent gazetesindeki habere göre de 28 ülkeden 77 bilim insanı ile yapılan ankette araştırmacılar, mevcut koronavirüs aşılarının 2022 başına kadar mutasyonlara karşı etkisini yitirebileceği uyarısında bulundu.
İtalyan virologlar ve Türkiye'de Canan Karatay ise başından beri "Grip virüslerine karşı aşı olmaz. Çünkü çok hızlı mutasyon geçirirler" diyor ama ilaç şirketlerinin icra organı olan Dünya Sağlık Örgütü, bu iddiaları hiç duymamış gibi davranıyor. Dünya medyası onların açıklamalarını sansür ediyor!
***
The Washington Times yazarı Cheryl K. Chumley ise "Bill Gates, Amerika'nın koronavirüs tanrısı değil" başlıklı yazısında bakın neler yazdı... Özetini veriyorum:
"Aşı geliştirmeye soyunan Bill Gates, dünyanın koronavirüs konusunda 2022'ye kadar tamamen normale döneceğini tahmin etti. Çünkü Gates bitiş çizgisini gördü. Amerika! Bunu bir kenara not et; bu adam bir tanrı değil. 2015 yılında salgını tahmin ettiği için 'kehanette bulundu' deniliyor ama bu iddiaları, John Barry'nin 'Büyük Grip' adlı kitabını okuduktan sonra yaptı. Barry, kitabında 1918 gribine benzer başka bir salgının meydana geleceğini öngörmüştü.
Tanrı aşkına, o bir yazılımcı. Ve yazılımı tam olarak hatasız değil. Gates kendini hastalık kontrolünde bir uzman olarak belirledi, milyonlarca doları aşı geliştirmeye ayırdı. Bundan sonra, özellikle teslimat sırasında, cömertçe kâr elde edecek. Hayırsever bir adamı iyi oynuyor...
Gerçekte yapılması gereken ise bütün Amerikalıların, COVID-19 öncesi normal hayata devam etmesidir. Normal hayata dönmek için Bill Gates gibilerin iznine ihtiyacımız yok."

Kaynak Yeniçağ: Avrupa, aşı işini neden ağırdan alıyor? - Arslan BULUT


YORUMLAR

  • 0 Yorum