Avrupa kapıları Türklere fiilen kapandı; fakir Orta Doğu ülkesi olduk
HalkTV yazarı Mehmet Tekzan, TL'deki değer kaybına ilişkin olarak, "Hâlâ Euro/dolar kuruna televizyonun sağ altında yazan rakam olarak bakmaya devam edelim ama durum vahim. Vahimin de ötesinde!..
Avrupa’dan resmen koptuk. Fakir Orta Doğu ülkesi olduk… Erdoğan bunu bilerek mi yaptı bilmiyorum ama sonuç bu. Edirne’nin dışına çıkınca insan daha iyi anlıyor, daha iyi görüyor" yorumunu yaptı.
Tezkan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuç" tezine göndermede bulunarak şunları kaydetti:
"‘Nas var, Kur’an’ın emri’ diye faizi düşürüp aslında Euro/dolar kurunun zıplatılması daha büyük bir anlam mı taşıyordu?
Orta sınıfı yok etme… Geniş kitleleri fakirleştirerek iktidara muhtaç etme… Türkiye’yi Avrupa’dan koparma… Türkiye’yi içine kapatma… Batı standardında demokratik yapıdan uzaklaştırma… Kültürel anlamda tamamen ayrıştırma gibi… Emin değilim, ama sonuç bu. Türkiye Avrupa’dan koptu. Avrupa kapıları Türklere fiilen kapandı."
TIKLAYIN - Yeni hafta rekorla başladı: Dolar kurunda aylık yükseliş 4 lirayı geçti







YORUMLAR