Avukat Gökhan Ahi İstanbul Baro Başkanlığına aday oldu

Avukat Gökhan Ahi, ekim ayında toplanacak İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda yapılacak yeni başkan seçiminde aday olduğunu açıkladı. Ahi, kamuoyunda İstanbul Barosu'nun bilişim ve teknoloji yüzü olarak biliniyor.

Avukat Gökhan Ahi İstanbul Baro Başkanlığına aday oldu
23 Temmuz 2018 - 22:25
Avukat Gökhan Ahi, ekim ayında toplanacak İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda yapılacak İstanbul Barosu Başkanlığı seçimine aday olarak katılacağını duyurdu. Daha önce iki kez İstanbul Barosu Bilişim Kurulu Merkezi Başkanlığı görevini yürüten Ahi, üyesi olduğu Avukat Hakları Grubu'nun sosyal medya hesaplarından yapılan eş zamanlı canlı yayınla İstanbul Barosu Başkanlığına adaylığını açıkladı.

 

Baro yönetimlerinin, meslekte 25-30 yılı doldurmuş meslektaşların emeklilik projesi veya siyasi partilerin genel başkanlığına, il başkanlıklarına, milletvekilliğine geçilen aşamanın ilk basamağı olmaması gerektiğini vurgulayan Gökhan Ahi, şunları söyledi: “Baro yönetimine aday olmak için avukatların yaşadığı sıkıntıları gözlemlemek, deneyimlemek, aktif ve fiilen avukatlık yapıyor olmak, yeniliklere teknolojiye açık olmak, değişime inanıyor olmak, her sabah gözlerini adliyelerde hak savunmak için açıp, her gece o günün hukuk adına neler yapıldığının muhasebesini yapmak gerekiyor. Biz de bu noktada ‘140 yıllık köklü bir geçmişe ve şerefli bir maziye sahip İstanbul Barosu, sadece bir baro değildir' şiarı ve bilinciyle hareket ediyoruz.”

 

“Mesleğin onurunu ve itibarını yükseltmek için aday oldum”

Hedeflerinin çok fazla olduğunu ifade eden Ahi, “Mesleğin onurunu ve itibarını yükseltmek, avukatlara yepyeni ve sürdürülebilir iş alanları açabilmek, ekonomik anlamda rahat çalışabilmelerini sağlamak, meslekte kaliteyi artırmak ve her aşamada avukatların mesleki gelişimini sürdürebilmesi, teknolojinin nimetlerini en üst düzeyde kullanabilmeleri, meslektaşların evrensel hukuk ilkeleri ve evrensel hukuk kurumlarıyla entegre olmasını sağlamak için aday oldum” diye konuştu.

 

Avukat Ahi, sözlerine şöyle devam etti: “Grubumuzun adı bile, tek başına ne yapmak istediğimizi özetliyor. Bizim için avukat ne kadar güçlü olursa, savunma da hukuk da o kadar güçlü olur. Hukuk güçlü olursa ülke de güçlü olur. Bu yüzden ‘Önce ilke' değil, ‘Önce avukat hakları' diyoruz. Kısaca, biz tüm avukatların haklarını savunmak için geliyoruz.”

 

Gökhan Ahi kimdir?

1974 Gaziantep doğumludur. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Bilgi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Hukuku Enstitüsü‘nde yüksek lisans programında “Türk Hukuku'nda Bilişim Suçları” dersini halen vermekte olup, daha önce Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nde ise seçimlik “Bilişim Hukuku” dersini vermiştir. Çeşitli şirketler, kamu kurumları, üniversiteler ve akademik kurumlarda bilişim hukuku, sosyal medya hukuku ve teknoloji hukuku alanlarında kurumsal eğitimler vermiş ve halen bu eğitimleri vermeye devam etmektedir. Çeşitli dergiler ve internet sitelerinde bilişim ve teknoloji hukuku alanında yazdığı yazılarla yer almaktadır. Hâlihazırda, Digital Age dergisinde her ay düzenli olarak internet, teknoloji ve hukuki gelişmeler hakkında yazılar yazmaktadır. Bilişim hukuku alanında sayısız sempozyum, konferans ve panele konuşmacı olarak katıldığı gibi birçoğunun organizasyonuna ve küratörlüğüne de imza atmıştır.

 

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi tarafından “Adli Bilişim Uzmanı” sertifikasına, ABD Minneapolis'te kurulu Mitchell Hamline School of Law'dan “USA Law and Legal English” programı sertifikasına sahiptir. Ağırlıklı olarak ceza hukuku, bilişim hukuku ve ticaret hukuku alanlarında çalışmakta olup, bilişim davalarında avukat olarak; bilişim, teknoloji, internet, dijital oyun ve dijital reklam şirketlerinde ise hukuk danışmanı olarak görev yapmaktadır. 

 

Kurucusu olduğu İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi‘nin iki kez başkanlığını yapmıştır. Hâlihazırda İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi, E-Ticaret ve İnternet Hukuku Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Dijital Dönüşüm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Tüm İnternet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Ceza Hukuku Derneği Yedek Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Bilişim Derneği Üyesi olarak sivil toplum çalışmaları yapmaktadır.  Uluslararası teknoloji avukatlarını bir araya getiren International Technology Law Association'ın (ITECHLAW) da üyesidir. 

 

Avukat Hakları Grubu

https://www.avukathaklari.net

https://twitter.com/avhaklarigrubu

https://www.facebook.com/avukathaklarigrubu

https://www.instagram.com/avhaklarigrubu/

https://www.youtube.com/AvukatHaklariGrubu

YORUMLAR

  • 0 Yorum