Aykut Işıklar'dan bomba yazı: Pelin Çift TRT'den kaç para alıyor?

Medyafaresi.com yazarı Aykut Işıklar, Murat Bardakçı ile yaptığı programda skandal sözleriyle gündeme gelen Pelin Çift'in TRT'ye nasıl transfer olduğunu araştırdı. İşte şok iddialar...

Aykut Işıklar'dan bomba yazı: Pelin Çift TRT'den kaç para alıyor?
15 Mart 2018 - 21:40
Pelin Çift'in TRT deki önlenemez yükselişi iki yıl sonra akıllara geldi.

İddiaya göre ekibiyle birllikte ayda 100 bin lira alıyor.

TRT'ye yaklaşık iki yıl önce geldi. O zamanki TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e kimin ricası üzerine alındığı henüz belli değil. Ama arkasında çok güçlü bir imam olduğu tahmin ediliyor.

 

 

 

Bu transfere Habertürk de sesini çıkaramamıştı. Ne kadar para aldığı TRT kulislerinde çok konuşulmuştu. TRT nin eski yönetcileri çok kıskanıp, ihbar mektupları yollamıştı. TRT den aldığı para şimdi yeniden gündeme geldi.

Demek ki diğer kanallarda aynı işi yapanların huzurunu bozdu.

Moderatör veya sunuculuk işini ne kadar iyi yapıp yapmadığı, bu programa yetecek tarih bilgisinin olup olmadığı şimdi akıllara geldi. Beyler bu güzel kadın bu işi TRT'den önce de yıllarca yaptı. Ama üç beş bin liraya yapıyordu, şimdi yüz binlere yapıyor.

Ya TRT'ye her ay kaç bin liraya mal olduğunu belli olursa..

O günlerde bazı Fetö'cülerin bu transferde parmağının olduğu, hatta TRT yöneticilerinin de onay vererek kanala monte ettiği iddiaları ortaya atılmıştı.

Pelin Çift’in Murat Bardakçı’ya karşı üslubu tartışma yarattı

Pelin Çift'in hazırlayıp-sunduğu 'Öteki Gündem' TRT'nin dış yapımı. Ebru Yücel adındaki TV yapımcısı Habertürk'te çalışıyordu. TRT'de işini halledecek yani karar verecek adamı buldu. Bütün ekibi, Pelin Çifti ve program formatını Habertürk'ten alıp TRT'ye götürdü.

Bant teslimi çalışıyor. TRT'nin 35 yıllık prodüktörün (muhasebede çok sağlam kaynaklarım var) bana anlattığına göre her ay 100 bin lira alıyorlar. Bu paranın kaç bin lirası Pelin Çift' e gidiyor bilmiyorum.

Pelin Çift, TRT den direkt para almıyor. Aradaki yapımcı kurumdan alıyor. Ama tüm vergilerini bu kurum ödüyor, eline kemiksiz para geçiyor. Bakalım bu iş nereye kadar uzanacak.

Aykut Işıklar

YORUMLAR

  • 0 Yorum