Bakan Akar'dan Pençe-Kılıç Hava Harekâtı açıklaması

Terör örgütünün sözde karargâhları da tam isabetle vuruldu, tahrip edildi "Ülkemizin güvenliğine kastedenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz"

Bakan Akar'dan Pençe-Kılıç Hava Harekâtı açıklaması
20 Kasım 2022 - 10:34

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar,  Pençe-Kılıç Hava Harekâtı'na ilişkin olarak, "Ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kastedenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz." açıklamasını yaptı. Akar, "Terör örgütünün sözde karargâhları da tam isabetle vuruldu, tahrip edildi."  dedi.

Bakan Akar, "Teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, depolar büyük bir başarıyla tahrip edildi. Terör örgütünün sözde kararg3ahları da tam isabetle vuruldu" ifadesini kullandı. 

Akar şunları kaydetti:

"Teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, depolar büyük bir başarıyla tahrip edildi. Bunları yakından takip ettik. Terör örgütünün sözde karargâhları da tam isabetle vuruldu, tahrip edildi. Sadece ve sadece teröristler ve teröristlere ait yapılar hedef alındı. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin pençesi bir kez daha teröristlerin tepesindeydi. 40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi, milletimizi kurtarmakta azimli, kararlı ve buna muktediriz. Şehitlerimizin, masum insanların kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bırakmıyoruz, bırakmayacağız! Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kast edenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz." 

Ne olmuştu?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İstiklal Caddesi'nde altı kişinin öldürüldüğü bombalı terör saldırısından 6 gün sonra Suriye ve Irak'ın kuzeyinde çeşitli hedeflere hava harekatı gerçekleştirdi. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 'Pençe Kılıç' isimli hava harekatında Suriye ve Irak'ın kuzeyinde Türkiye'ye yönelik terör saldırılarında üs olarak kullanılan bölgelerin vurulduğunu bildirdi. 

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından pazar sabah 01.12'de yapılan paylaşımda, "Hesap zamanı. Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" yazıldı ve havalanmakta olan bir F-16 savaş uçağının fotoğrafı paylaşıldı.

Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği YPG'ye bağlı SDG'nin 'basın sözcüsü', Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda TSK'nın Kobani'yi vurduğunu ifade etti. 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) da savaş uçaklarının Kobani kırsalındaki mevzilerin vurulduğunu belirtti.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alan Kobani, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın hemen çıkışında yer alıyor.

 

Yerel kaynaklar ve bölgedeki gazeteciler, bombardımanın Kobani'den Derik'e kadarki sınır hattı boyunca gerçekleştirildiğini öne sürdü. HaberTürk kanalı, hava harekatının Suriye'den Irak'ın Kuzeyi'ne Türkiye'nin sınır hattının ciddi bir bölümünü kaplayan alanda gerçekleştirdiğini aktardı.

TIKLAYIN | MSB 'Hesap zamanı' diye duyurdu, TSK Taksim'deki saldırıdan 6 gün sonra Suriye ve Kuzey Irak'taki hedefleri havadan vurdu

YORUMLAR

  • 0 Yorum