Bakan Soylu: İYİ Parti İl Başkanlığı saldırısı faili yakalandı

İYİ Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırıya ilişkin, AK Parti ve siyasetin önde gelen isimlerinden peş peşe sert tepkiler geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, saldırıyı kınadığını belirterek 'Olay daha aydınlanmadan Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef göstermek ise bir başka provokasyondur.

Bakan Soylu: İYİ Parti İl Başkanlığı saldırısı faili yakalandı
31 Mart 2023 - 18:38

 Bu sorumsuz tavrı reddediyor ve kınıyoruz' dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyı lanetlediklerini belirtti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıyla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldığını açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise İYİ Parti İl Başkanlığı saldırısı failinin yakalandığını duyurdu.

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na silahla ateş açıldı. İl başkanlığının camlarına iki kurşun isabet ettiği belirlendi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olay araştırılıyor. Failler bulunacak ve adalete teslim edilecektir. Olay daha aydınlanmadan Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef göstermek ise bir başka provokasyondur. Bu sorumsuz tavrı reddediyor ve kınıyoruz" dedi. 

ÖMER ÇELİK: HİÇBİR PROVOKASYON VE SALDIRI AMACINA ULAŞAMAZ

AK Parti'li Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İyi Parti İstanbul il binasına yapılan saldırıyı lanetliyoruz. İyi Parti'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz. Siyaset kurumunun bu saldırılara karşı kararlı ve sağduyulu bir duruş göstermesi önemlidir. Buna karşın, Sayın Akşener'in bu saldırıdan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklaması ise sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır. Sayın Akşener'in Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük kullandığı yakışıksız ve provakatif dili kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

'PROVOKASYONA KARŞI ORTAK TUTUM ÖNEMLİDİR'

Saldırının faillerinin ortaya çıkarılacağını kaydeden Çelik, "Özellikle seçime giderken tüm provokasyonlara karşı ortak tutum alınması önemlidir. En güçlü iradeyle siyaset kurumuna dönük saldırılara karşı duracağız. Bunun kadar önemli olan ise sorumsuz açıklamalar yaparak provokasyona katkı sağlamamaktır. Sayın Akşener, doğrudan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yakışıksız bir dil kullanarak maalesef bu saldırıyla amaçlanan provokasyona katkı sağlayabilecek bir açıklama yapmıştır. Sayın Akşener, şu anda bu saldırı karşısında tüm siyaset kurumunun ortak dayanışma tutumunun altını çizmelidir.

Bu lanetli saldırıyı, sorumsuz yaklaşımlarla siyasi kazanç malzemesi yapmaya çalışmak, birileri tarafından üretilmek istenen ortama katkı sağlamaktan başka işe yaramaz. Sayın Akşener, şu anda bu saldırı karşısında tüm siyaset kurumunun ortak dayanışma tutumunun altını çizmelidir. Bu lanetli saldırıyı sorumsuz yaklaşımlarla siyasi kazanç malzemesi yapmaya çalışmak, birileri tarafından üretilmek istenen ortama katkı sağlamaktan başka işe yaramaz" dedi.

Çelik, siyasi partilere yapılan saldırıların karşı durulması gereken eylemler olduğuna işaret ederek, "Sorumsuz yaklaşımlarla siyasi rant üretme malzemesi değildir. Bu sorumsuz yaklaşımlarla kimse siyasi rant elde edemez. 14 Mayıs'ta ülkemiz için demokratik bir yarışla seçim gerçekleştireceğiz. Bu ortamı lekelemek isteyen provokasyonlara karşı olduğumuz gibi sorumsuz açıklamalarla bunlara destek veren siyasi yaklaşımlara da karşıyız. Cumhurbaşkanımız tüm hayatı boyunca mücadelesini demokratik seçimler yoluyla verdi.

Cumhurbaşkanımızın siyasi çizgisi provokasyonlara karşı demokratik siyasi mücadele temelinde, milletimizin desteği ve duasıyla inşa edilmiştir" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti il binasına saldırı... İstanbul Valiliğinden açıklamaİYİ Parti il binasına saldırı... İstanbul Valiliği'nden açıklamaHaberi görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan saldırıya ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığını belirterek, "Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır" dedi.

Bakan Bozdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik saldırıyla ilgili Twitter'dan açıklamada bulundu. Bozdağ, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Saldırı hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatılmıştır.

Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır. Saldırgan yakalanmadan, saldırganın kimliği belli olmadan, saldırının sebebi henüz bilinmeden, bu çirkin saldırıyı siyasi maksatla istismar etmek de doğru değildir. Hakikat ortaya çıkarılacak, adalet tecelli edecektir" ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU: İYİ PARTİ İL BİNASINA SALDIRI PROVOKASYONDUR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İYİ Parti il binasına saldırı, bir provokasyondur" dedi.

Bakan Soylu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik saldırıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Soylu, "İYİ Parti il binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU DUYURDU: İYİ PARTİ SALDIRISI FAİLİ YAKALANDI

Bakan Soylu sosyal medya hesabından "Türk Polisi yakalar. İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz" mesajını paylaştı.

AK PARTİ İL BAŞKANI KABAKTEPE'DEN İYİ PARTİ'YE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırı sonrası geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kabaktepe, "Şiddetli bir şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Amasız ve fakatsız, bu ve benzeri terör hadiselerinin, şiddet hadiselerinin karşısında durmaya devam etmemiz lazım, devam edeceğiz.

Bugün İYİ Parti'mize İstanbul'da gerçekleştirilen bu terör saldırısı, hain saldırı hakikaten en derin bir şekilde hepimizi üzdü. Üzüldük kelimesi ile ifade etmek yetersiz kalıyor. Hem demokrasimize hem birliğimize, hem kardeşliğimize, demokrasi hayatımızın varlığının göstergesi olan partilerimize bu ve benzeri saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bunu kınamanın ötesinde; bunu hem davranışlarımızla hem sözlerimizle kınamaya devam edeceğiz" dedi.

 

İYİ Parti il binasına yapılan saldırıya peş peşe tepkiler... Bakan Soylu: İYİ Parti İl Başkanlığı saldırısı faili yakalandı

 

"Sayın Genel Başkan Meral Hanım da yukarıdaydı, geçmiş olsun dileklerimi ilettim" diyen Kabaktepe, "Tüm İYİ Parti camiasına, milletimize geçmiş olsun diliyorum. Umarım en kısa sürede, bu hain saldırıyı gerçekleştirenler, yakalanır. Çünkü ülkemizde ve Türkiye'de gerek insanımıza yönelen, gerek kurumlarımıza yönelen, gerek siyasilerimize yönelen veya partilerimize yönelen bu tür şiddet olaylarının karşısında hep beraber bir sıradağ gibi en ufak bir esneme yapmadan durmayı başarmamız lazım.

Biz her zaman, hep beraber, hep birlikte 85 milyon olarak hiçbir gerekçe, soru işareti, ünlem işareti, virgül işareti, noktalı virgül koymadan bu tip hain saldırıları gerçekleştiren, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere karşı durmaya devam edeceğiz, devam etmeliyiz diyorum" diye konuştu.

CNN TÜRK İSTANBUL HABER MÜDÜRÜ ULUDAĞ SON BİLGİLERİ AKTARDI

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan saldırıyla ilgili önemli bilgileri canlı yayında aktardı. Uludağ, "İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Ekipleri ve Asayiş ekipleri ortak çalışma yaptı. Camın üzerinde yapılan çalışmanın ardından kurşunun nereden geldiği tespit edildi. İYİ Parti binasının karşı tarafında bulunan bir inşaatta bekçilik yapan kişinin, hırsızlık amacıyla inşaata giren kişiye ateş etmesi sonucu kurşunun o noktaya geldiği iddia ediliyor. Şüpheli Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülüp sorgulanacak" dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum