Başakşehir'in kalesinde AKP var!

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin kulağına İngiltere Premier Lig oyuncalarının adlarını fısıldayan arkadaş belli ki teknik direktör konusunda ciddi bir hata yapmış!

Başakşehir'in kalesinde AKP var!
13 Eylül 2022 - 11:17

*Arthur Masuaku'nun sol kanattan yaptığı ortada yere düşen Leo Duarte’nin elinin topla ceza alanı içinde buluşmasını izleyen hakem Halil Umut Meler neden pozisyona kayıtsız kaldı? Aynı pozisyon Beşiktaş ceza alanı içinde yaşansa kuşkusuz hiç tereddütsüz penaltı noktası gösterilirdi!

*Aynı hakem sarı kart gösterdiği Emre Belözoğlu’nun kart sonrası isyanını görmezden gelip Valerien Ismail’e benzeş toleransı neden  tanımadı ve sarının ardından Fransız teknik adamı kırmızı kartla sahadan attı? Oysa Emre Belözoğlu da tepki göstermişti sarı kart sonrası!

*  Ve Halil Umut Meler, Beşiktaşlı oyunculara yapılan sertliğe niye göz yumdu?

Soruların yanıtı; Başakşehir’in kalesinde AKP var! Futbol federasyonu başkanı AKP iktidarının belirlediği kişi, Başakşehir Kulübü’nün başkanının durumu malum, Başakşehir kimin kulübü? Gelecek hafta da maç yönetmek istiyorsan onların aleyhine karar verirken ‘bin kere’ düşünmen gerekli, yok ‘onurumla yaşayacağım’ diyorsan zaten bu oyunun içinde sana, bana yer yok!..

Beşiktaş dün gece çok iyi oynadı da olası yengisini hakem Halil Umut Meler mi engelledi? Benim oturduğum yerden göründüğü kadarıyla verilmeyen penaltı karşılaşmanın skorunu direkt etkiledi zira Başakşehir bir kez geldi ve onda da golü buldu. Başakşehir’in yengisine gölge düşürmemek gerekli ama bunu biz değil öncelikle düşürenler düşünmeli! Ligin altıncı haftasında gol yememek ve Avrupa’da dört gollü yengi, yabana atılmaması gereken başarılar. Elbette bunun ardından da Emre Belözoğlu var…

Ve tabii bir de Beşiktaş gerçeği mevcut. Valerien Ismail’ı çok mu aradınız? Genç ve deneyimsiz Emre Bilgin’in kalede ne işi var? Çocuk heyecanlı ve maç deneyimine sahip değil, gelen topu içeri alıyor, ki bunu yadırgamamak gerekli. Ersin Destanoğlu yedek kulübesinde oturacak rakip takım kaleye ilk gelişinde golü bulacak, peki bunun açıklamasını kim yapacak?

Sadece bu kadar mı? Olası mı say say bitmez… Gedson Fernandes’in ‘iyi futbolcu’ olduğu size kim fısıldadı? Geride kalan altı haftada söz konusu futbolcu sahada ne yaptı? Beşiktaş’ın gol yemesine neden olan Necip Uysal’ı hemen oyundan almak ne derece doğru? Salih Uçan iki maç oynadı ve eski beceri noksanlığına dönüş yaptı. Georges-Kevin N'Koudou ise beklendiği üzere ‘şımardı’ ve iki mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Oysa ki  ligin başına sergilediği futbolla ‘bu sezon çok iş yapar’ izlenimi yaratmıştı. Beşiktaş’ta tartışılması gereken öncelikli sorun teknik direktör burası oldukça açık ve net. Valerien Ismail, Rızı Çalımbay’dan daha deneyimli bir teknik adam mı? Şapkasından tavşan çıkarma yetisine mi sahip?

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin kulağına İngiltere Premier Lig oyuncalarının adlarını fısıldayan arkadaş belli ki teknik direktör konusunda ciddi bir hata yapmış!
 

Asena Özkan

[email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum