Beşiktaş, tarihinin en çalkantılı dönemini geçiriyor, çöküş!

‘Feda Dönemi’ dendi, ‘Sefa Dönemi’ dendi ama Beşiktaş, son günlerde ödeyemediği paralar, yönetilemeyen Şenol Güneş süreci dahil tarihinin en zor dönemlerinden birini geçiriyor

Beşiktaş, tarihinin en çalkantılı dönemini geçiriyor, çöküş!
16 Mart 2019 - 10:13
Futbolculara ödenemeyen paralar

Yönetilemeyen Şenol Güneş krizi

2 yıldır gelmeyen sportif başarı

Borç yükünün her geçen gün artması

 

6,5 sene önce Beşiktaş Başkanlığına ‘feda’ dönemi diyerek başlayan Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübe tarihinin en çalkantılı dönemini yaşatıyor.

Bir sene önce bugünlerde Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu maçına çıkan Beşiktaş, 1 sene içinde nereden nereye geldi. Futbolcularına paralarını ödemeyen Beşiktaş, tüm dünyada manşet oldu. Beşiktaş’ın sezon başında Liverpool’dan 2 yıllığına kiraladığı kaleci Loris Karius, 4 aydır maaşını alamadığı gerekçesiyle kulübü FIFA’ya şikayet ettiği iddia edildi. Karius dışında son iki sezonda Quaresma, Medel, Pepe, Gökhan Töre, Babel, Vagner Love, Tolgay Arslan ve Veli Kavlak’ın maaşlarını uzun süredir alamamaları nedeniyle kulübü FIFA ve TFF’ye şikayet ettiği ifade edildi. Beşiktaş yönetiminin, takımın bütçesini bu sezon düşürmesine rağmen ödemelerde sıkıntı yaşadığı belirtildi.

GÜNEŞ KRİZİ YÖNETİLEMEDİ

Yaklaşık 1,5 yıldır Milli Takım’a gitmek istediğini söyleyen teknik direktör Şenol Güneş krizini yönetemeyen Fikret Orman yönetimi, 2 yıldır gelmeyen sportif başarısızlığın da sorumlusu oldu. Şampiyonluk şansı yok denecek kadar az olsa da en azından ikinci olup Şampiyonlar Ligi elemesine katılma umudu süren Siyah-Beyazlılar’ın Güneş’le yollarını ayırıp Guti ile yeni sezon planlamasına başlanması bekleniyor. Ancak Güneş’in içerideki parasını ödeyemeyen Beşiktaş yönetimi, bu kararı alamıyor. Taraftar ve Güneş’in arası açılırken, siyah-beyazlı takımın Devler Ligi umudu ise zora girdi.

BORÇ YÜKÜ DAĞLARI AŞTI

Beşiktaş’ın 2019 yılındaki ilk olağan Divan Kurulu’nda siyah-beyazlı takımın borcu açıklanmıştı. Denetleme Kurulu raporuna göre Beşiktaş’ın toplam borcu 2018 yıl sonu itibariyle 2 milyar 314 milyon lirası olarak açıklandı. Borç yükü her geçen gün artarken, Türk Ticaret Kanunu’na göre siyah-beyazlı kulüp, teknik iflasta ve borca batık durumda.

TRANSFERDEN 93 MİLYON AVRO GELİR

Beşiktaş’ın başkanlık koltuğunda transferde başarılı işler yapan Fikret Orman 6,5 senedir oturduğu başkanlık koltuğunda şu ana kadar toplamda transfere 80,79 milyon Euro harcadı. Fikret Orman döneminde Beşiktaş’ın kasasına da toplam 93,23 milyon Euro girdi. Beşiktaş, Cenk Tosun’u 22,5 milyon Euro’ya satararak en pahalı satışını gerçekleştirmişti. Cenk Tosun’u 13 milyon Euro ile Demba Ba takip etti. Beşiktaş’a Fikret Orman döneminde gelen en pahalı oyuncu ise 6 milyon Euro bedelle Demba Ba olmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum