Bilimsel verilere göre ideal erkek

Onlarca yıldır neden aşık olduğumuzun anahtarını arayan bilim insanları, ilişki yaşanabilecek ideal erkeğin formülünü yaptığı çalışmalarla veriyor.

Bilimsel verilere göre ideal erkek
27 Eylül 2022 - 16:56 - Güncelleme: 27 Eylül 2022 - 16:58

Flört uygulamalarının ortaya çıkışıyla birlikte birisiyle tanışmak artık kişiyi sağa ya da sola kaydırmanızla ilgili hale geldi. Independent, bilim insanlarının yürüttüğü çalışmalara dayanarak ideal erkeğin tanımını yaptı.

1. Zeki olması

Bazılarımız doğuştan diğerlerinden daha zeki olsa da, Finlandiya'daki Hanken Ekonomi Okulu'nda yapılan yeni bir araştırma, erkeğin zekasıyla sadakatsizliği arasında ters orantı olduğunu ortaya çıkardı. Çalışmaya göre bir erkek ne kadar zekiyse, partnerini aldatma ihtimali de o kadar düşük. Öte yandan araştırma, daha zeki erkeklerin evlenme ve evli kalma oranının daha yüksek olduğunu gösterdi.

2. Sizi güldürmesi

Birlikte gülebileceğiniz birini bulmak çok önemlidir. Bir araştırma, erkeklerin iyi bir mizaha sahip olmasının "başarılı eşleşme" elde etme olasılıklarını artırdığını gösterdi.

3. Kariyerinizi etkin bir şekilde desteklemesi

Yapılan bir araştırma, kadınların üçte ikisinin işten ayrılma kararlarında kocalarının belirleyici bir faktör olduğunu, bunun nedeninin de kocaların genellikle "çocuk büyütmenin kadının görevi olduğunu" düşünmeleri olduğunu ortaya koyuyor.

Çalışmaya katılan kadınlar, kocalarını destekleyici olarak tanımlasalar bile, erkeklerin kendi çalışma programlarını değiştirmeyi ya da çocuklara bakma konusunda daha fazla yardımcı olmayı teklif etmeyi reddettiklerini de itiraf etti.

4. Yakınlarına harcadığınız çabayı, onun da sizin yakınlarınız için sarf etmesi

Bir kadının partnerine uyum sağlamak için kendi sosyal hayatından vazgeçilmesi yaygın olarak karşılaşılan bir durum olsa da bir erkeğin, yeni bir ilişkiye başladıktan sonra aynı şeyi yapması nadir görülüyor.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, genç erkeklerin arkadaşlık ilişkilerinden, kadınlarla yaşadıkları romantik ilişkiye oranla daha tatmin olduklarını ortaya koydu. Bu nedenle, ilişki yaşadığınız erkeğin, arkadaşlarınızla görüşmenize destek olmasının yanı sıra arkadaşlarınızla iyi geçinmeyi çalışmasına önem vermeniz gerekiyor.

5. Duygusal açıdan zeki olması

İlişkilerde her bireyin belli bir duygusal zeka seviyesine sahip olması önem taşır. Araştırmalar, kadınların partnerlerinin fikir ve görüşlerini dikkate alma konusunda erkeklerden daha iyi olduğunu ve bunun sağlıklı bir ilişki için gerekli olduğunu gösteriyor.

6. Fikirlerinize saygı duyması ve söylediklerinizi dinlemesi

Kapalı fikirli olmak sadece belirli bir cinsiyete özgü bir özellik olmasa da eğer bir erkek her zaman haklı olduğuna ve sizin argümanınızı asla dikkate almaması gerektiğine inanıyorsa, o erkekle ilişiğinizi kesmeniz yararınıza olur. The Seven Principles for Making Marriage Work kitabının yazarı Dr. John Gottman'a göre, bir erkek kadın partnerinin düşüncelerini reddediyorsa, bu güç sorunları yaşadığının bir işareti olabilir.

7. Çabalamaya istekli

Teksas Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, en başarılı ilişkilerin uyumluluktan değil, ilişkiyi yürütmekten kaynaklandığını ortaya koydu. Araştırmanın yazarı Dr. Ted Hudson"Araştırmam, mutsuz olan çiftler ile mutlu olan çiftler arasında objektif uyumluluk açısından hiçbir fark olmadığını gösteriyor" dedi. Dolayısıyla ilişkinin başrollerinden birisi çaba sarf etmek yerine şikayet etmeye meyilliyse bir şeyler yolunda gitmiyor olabilir.

8. Başarılarınızı kutlaması

Kişilik ve Sosyal Psikoloji Dergisi'nde yayınlanan bir çalışma, birbirini takdir eden çiftlerin, olumsuz tepki veren veya kayıtsız kalanlara göre ilişkilerinden daha memnun olduklarını ortaya koydu.

9. Benzer değerlerinizin olması

Bir araştırmaya göre, hayatta benzer bir bakış açısına sahip olmak başarılı bir ilişki için önem taşıyor. Kişilikleriniz birbirine ne kadar benzerse, sorunlara aynı şekilde yaklaşma olasılığınız, birbirinize saygılı davranma ihtimalinizi o kadar artıyor.

Dünyanın en kısa IQ testi: Sadece 3 soruDünyanın en kısa IQ testi: Sadece 3 soru

YORUMLAR

  • 0 Yorum