Dubai çölde Ay deneyimi yaşatacak: 2027'de açılıyor

Moon World Resorts, Dubai'de Ay'a benzeyen bir otel inşa etmek istiyor. Burj Al Arab'tan sonra Dubai'yi büyüleyecek ikinci dev otel olmayı amaçlayan Moon World Resorts'un hedefinde, konuklarına Ay denetimini yaşatmak var.

Dubai çölde Ay deneyimi yaşatacak: 2027'de açılıyor
27 Eylül 2022 - 16:50 - Güncelleme: 28 Eylül 2022 - 22:07

Uzay turizmi girişimcileri, ister yörünge altı uzaya çıkmak ister yıldızların arasında bir otelde konaklamak olsun, bir gün hepimizin dünya dışı tatilleri tercih edeceğine inanıyor. Dolayısıyla Moon World Resorts'un arkasındaki ekip, Dubai'de Ay'a benzeyen kubbe gibi bir otel inşa etmek istiyor.

Her bir kubbe, gerçekçi görünümlü kraterleri ve dokularıyla tamamlanmış, büyük ölçekte Ay'ın 360 derecelik bir rekreasyonu olacak. Yeniden yaratılan her bir ayın, konuma ve planlama izinlerine bağlı olarak 224 metre yüksekliğinde ve 622 metre çapında olması tasarlanıyor.

Moon World Resorts'un kurucularından Kanada merkezli girişimci Michael R. Henderson, CNN Travel'a yaptığı açıklamada projenin özünün Ay'ın "tanınabilir bir marka" olması olduğunu söyledi.

Henderson, "Yedi buçuk milyar insan Ay'ı biliyor ve herkes de onu seviyor" açıklamasını yaptı.

http-cdn-cnn-com-cnnnext-dam-assets-220922152247-05-moon-world-resort.jpg
Fotoğraf: Moon World Resorts Inc.

Ayda yürüme deneyimi gibi eğlenceler sunacak

Henderson'a göre, her bir Moon World Resort "çok lüks ve çağdaş", tamamen entegre bir destinasyon tesisi olacak ve içinde herkesçe bilinen kongre merkezi, restoran ve spa gibi alanlar bulunacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum