Bir Grup Orta Çağ Rahibi, Ay'ın Patladığını mı Gördü? Ya Da Ne Gördü?

1178 senesinde Canterbury'deki rahipler Ay'ın birden kıvılcımlar çıkararak patladığını, "kıvrandığını" ve "siyahımsı bir görünüm aldığını" gördüler. O da nesi? Ne gördü bu adamlar?

Bir Grup Orta Çağ Rahibi, Ay'ın Patladığını mı Gördü? Ya Da Ne Gördü?
24 Ocak 2021 - 12:15

Tarih boyunca insanlar sıradan doğa olaylarını sürekli "süper güçler" ile ilişkilendirmiştir. Bu sözde "mesajlar" kimi zaman iyiye işaret olarak yorulmuş; ancak çoğu zaman şeytani güçlerin bir işi olarak değerlendirilmiştir. 1178'de Canterbury'de bu olaya tanıklık eden 5 rahip de, muhtemelen oldukça bunaltıcı bir yaz sıcağının etkisiyle bunları görmüş ve değerlendirmiş olabilir. 18 Haziran'da gökyüzüne baktıklarında gördüklerini biri şu sözlerle aktarıyor:

Bu yıl Aziz John Şöleni'nden önceki Pazar günü, gün batımından sonra 5 adam ona doğru bakarken Ay'da fevkalade bir işaret gözüktü. Şimdi, çok açık bir yeni ay vardı. Normalde olması gerektiği gibi, şimdi de bu yeni ayın boynuzları [sivri uçları] doğuya bakıyordu. Bir anda, üst taraftaki boynuz ikiye ayrılıverdi. Ayrımın ortalarından yanan bir meşale çıktı; uzun bir yol kat etti, alevler, küller ve kıvılcımlar saçtı. Ayrıca, Ay'ın gövdesi de boynuzların altındaydı ve sanki telaşlıymış gibi büküldü ve bana söyleyenlerin sözleriyle ve kendi gözleriyle gördükleriyle aktaracak olursam Ay, rahatsız edilmiş bir yılan gibi hızlıca titreşti. Sonrasında, normal haline geri döndü.

Neyse ki normal haline dönmüş, değil mi? Oldukça ürkütücü... İyi de, Ay'ın patlayıp çatlayacak, alevler saçacak hali yok. Öyleyse, bu adamlar ne gördü? 

Bazıları hiçbir şey görmediklerini düşünüyor. Yani yalan söylüyorlar. Çünkü o evrede Ay'ın gövdesi boynuzlarının altında değil, üstünde olmalıdır. Fakat bazı uzmanlar, rahiplerin gördüklerinin Giordano Bruno Krateri'ni oluşturan bir meteor çarpması olduğuna inanıyorlar. Bazı diğer uzmanlarsa bunu kabul etmiyorlar; çünkü böylesi bir çarpmanın kaldıracağı toz ve kaya miktarı haftalarca Dünya'dan görünür bir iz bırakırdı. Bu da, sadece bir elin parmakları kadar rahipten fazlası tarafından mutlaka görülür ve kaydedilirdi.

 

Şu ana kadar en fazla kabul gören açıklama, rahiplerin atmosferimize giren güçlü bir meteor gördüğü yönünde. Rahiplerin baktıkları açıdan (ve sadece o açıdan), meteorun izi Ay'ın patlamasına benzer bir göz yanılgısı yaratmış olabilir. Başka açılardan bakan insanlarsa, sıradan bir meteor patlamasından (güçlü bir yıldız kaymasından) fazlasını görmediler.
kaynak evrim agacı org

YORUMLAR

  • 0 Yorum