Dünya'nın En Uzun ve Büyük Penisli Canlısı Hangi Türdür?

Mutlak Olarak En Uzun Penis Dünya üzerinde mutlak olarak en büyük penise sahip canlı mavi balina olarak bilinen Balaenoptera musculus türüdür. Mutlak olarak diyoruz, çünkü balinaların kendileri çok büyük oldukları için, penislerinin (veya örneğin beyinlerinin) çok büyük olması da gayet beklendiktir. Yine de sayılar epey "büyük"; o nedenle bu konuya yer vermek istedik.

Dünya'nın En Uzun ve Büyük Penisli Canlısı Hangi Türdür?
24 Ocak 2021 - 12:04

Kendi boyu 30 metreye, kütlesi 170 tona erişebilen bu devasa hayvanın penisi ortalama olarak 2.4 ila 3 metre arasında bir uzunluğa, 30-36 santimetrelik bir çapa sahiptir. Türün testislerinin her biri 45-70 kilogram ağırlığındadır.

3.8 milyar yıllık canlılık tarihinde, yeryüzünde yaşamış en büyük hayvan olduğu bilinen mavi balinaların bu devasa boyutlardaki penisleri de anlaşılırdır. Hatta boyutlarına göre ufak olduğu bile söylenebilir. Ancak buna rağmen, bir organ olarak tek başına kütlesine ve boyutlarına bakılacak olursa, Dünya üzerindeki herhangi bir diğer penisle kıyaslanması mümkün değildir. Böyle uzun, kalın ve güçlü bir penis şarttır; çünkü özellikle okyanus gibi kaotik bir ortamda çiftleşmek oldukça zor bir iştir. Hele ki eşiniz de sizin kadar devasa ise... Memeli bir hayvan olarak iç döllenme ile üreyen mavi balinaların erkekleri, çiftleşme fırsatını bulduktan sonra başarıyı ıskalamamak için bir seferde ortalama 20 litre sperm bırakabilir. Türün penisi normalde vücudunun içerisinde saklıdır. Çiftleşme öncesinde bu penis, genital yarık olarak bilinen yerden, hızla dışarı çıkar. 

Şimdiye kadar kayda geçen en büyük penis, İzlanda Fallolojik Müzesi'nde bulunan mavi balina penisidir. Bu penis, aslında gerçek canlının penisinin sadece baş kısmıdır ve bu kısım 170 santimetre uzunluğunda ve 70 kilogram ağırlığındadır. Penisin tamamı ise 5 metre uzunlukta ve 350-450 kilogram ağırlığındadır.

Hazır bu kadar penislerden bahsetmişken, karada yaşayan hayvanlar arasında en büyük penis de yetişkin fillere aittir ve ortalama 1.8 metre uzunluğundadır.

Göreli Olarak En Uzun Penis

Başta "mutlak" diye vurguladık; ancak göreceli olarak da bir mavi balinanın penisi göreceli olarak en büyük 10 penisli hayvan arasında 7. sırayı almaktadır. Yukarıdaki sayılardan da görebileceğiniz gibi, bir mavi balinanın penisinin vücuduna oranı 1:10'dur.

Ondan hemen sonra Colymbosathon ecplecticos isimli bir fosil tür gelir. 425 milyon yıl öncesinde yaşamış bu canlının penisi, boyunun 5'te 1'i kadardır. Onlardan daha da iri penisli olanlar, fillerdir. Bir filin penisi, boyunun %25'i kadardır! Bu noktadan sonra işler tuhaflaşır: Büyük Kancalı Mürekkepbalığı olarak bilinen canlının penisi, uzadığında kendi boyu kadar olabilmektedir! Yani oran 1:1'dir. Aynı durum, Muz Sümüklüböceği olarak bilinen bir diğer tür için de geçerlidir.

Omurgalı hayvanlar arasında şampiyon, Arjantin Mavi Gagalı Ördeği'dir. Penisleri tam uzunluğa eriştiğinde kendi boyunun 2 katına, yani 43 santimetreye kadar ulaşabilmektedir!

Bu konuda tartışmasız "şampiyon" olan canlı ise kaya midyeleridir. Bir kaya midyesinin penisi, boyunun 40 katı kadar uzayabilir!

Bu ne "muhteşem" bir Dünya!
KAYNAK https://evrimagaci.org/dunyanin-en-uzun-ve-buyuk-penisli-canlisi-hangi-turdur-1706

YORUMLAR

  • 0 Yorum