Borç yapılandırmaya ilişkin esaslar belirlendi!

İlk taksit ödeme süresi ne zaman sona erecek? Yeniden yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Borçların azami 18 eşit taksitte ödenmesi imkanı bulunuyor. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi ne zaman sona erecek? İşte son dakika yeniden yapılandırma haberinin detayları...

Borç yapılandırmaya ilişkin esaslar belirlendi!
14 Haziran 2021 - 21:15

Hazine ve Maliye Bakanlığının tebliğine göre, düzenlemeden yararlanmak isteyen borçlular, 31 Ağustos gün sonuna kadar ilgili idareye başvuruda bulunacak. Yapılandırılan borçların azami 18 eşit taksitte ödenmesi imkanı bulunuyor. İlk taksit ödeme süresi 30 Eylül mesai saati bitiminde sona erecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığının, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7326 Sayılı Kanun Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğle, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun uyarınca, Bakanlığa bağlı tahsil dairelerince takip edilen amme alacakları, il özel idareleri ve belediyeler ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarına (YİKOB) ait alacakların yapılandırılması, matrah ve vergi artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin hükümlerinin uygulamasına dair usul ve esaslar belirlendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum