Cumhurbaşkanı Erdoğan Eyüpsultan Türbesi'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını kılmak üzere Eyüpsultan Camii’ne geldi. Erdoğan, ilk olarak Eyüpsultan Türbesi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eyüpsultan Türbesi'ni ziyaret etti
05 Nisan 2019 - 15:41 - Güncelleme: 05 Nisan 2019 - 20:36
Türbede bile partizanlık: İmamoğlu'na kapalı, Erdoğan'a açık 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı öncesi Eyüpsultan Türbesi’ni ziyaret etti. İmamoğlu ise, bugün yaptığı açıklamada Eyüp Sultan Türbesi'nin kendisine açılmadığını kaydetmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı cuma namazını kılmak üzere Eyüpsultan Camii’ne geldi. Erdoğan, ilk olarak Eyüpsultan Türbesi’ni ziyaret etti.

Erdoğan'ın ziyaretinin CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarıyla aynı günde gerçekleşmesi dikkat çekti.  

İMAMOĞLU: EYÜP SULTAN CAMİİ'YE BENİ SOKMADILAR 

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul'a geldikten sonra Eyüp Sultan Camii'ni ziyaret etmiş, camin imamı Metin Çakar, türbe önünde yapılan duada Yıldırım için oy istemişti.

İMAMOĞLU: BENİ EYÜP SULTAN TÜRBESİ'NE ALMADILAR

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan İmamoğlu, bugün Fox TV canlı yayınında Eyüp Sultan ziyareti hakkında, "Dedim ki 'Camiye girmeyeyim, Eyüp Sultan Hazretleri'nin olduğu yer daha gizli, orada ibadetimizi yapalım.' Açılmadı biliyor musunuz? Herkese açılır, ben biliyorum. Ben de kıldım orada. Açılmadı, izin verilmedi. Sonra yandaki bir başka küçük türbe var, orada ettim. Ben Eyüp Sultan'a gidişimi basına duyurmadım. Orada bir kadın adayımız vardı. Çok, çok üzülmüştüm. Dedim 'Hem seni ziyaret edeceğim, hem de Eyüp Sultan'ı ziyaret edeceğim.' Böyle şeyleri yaşadıkça çok üzülüyorum. Bu memleket bizim." diye konuştu.
►Gizlice Eyüp Sultan'a giden İmamoğlu o bölüme alınmadı!

Kaynak: Türbede bile partizanlık: İmamoğlu'na kapalı, Erdoğan'a açık 

YORUMLAR

  • 0 Yorum