Sayım tamamen bittiğinde işin değişeceği kanaatindeyiz

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım, "YSK tüm bu süreci yönetecek, daha sonra da kararını açıklayacak. Oy her an değişiyor. Sayımlar devam ediyor. Belirli oranda aradaki farkın azaldığını görüyoruz. Sayım tamamen yapıldığında işin değişeceği kanaatindeyiz. Şu andaki fotoğrafa göre konuşuyorum." dedi.

Sayım tamamen bittiğinde işin değişeceği kanaatindeyiz
05 Nisan 2019 - 15:38
AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu. "Sayım tamamen bittiğinde işin değişeceği kanaatindeyiz" diyen Yıldırım "Belli ki onlar önceden bu hesapları yapmışlar, bizim elimizde böyle bir hesap yok. Eğer bu kadar eminlerse buyursunlar sayalım, neticeyi görelim. Kimsenin kafasında soru işareti kalmasın. İstanbullular da rahatlasın, adaylar da rahatlasın." diye konuştu.



Binali Yıldırım İletişim Ofisi@BA_Yildirim

Sn. Binali Yıldırım açıklama yapıyor. https://www.pscp.tv/w/b3ct2TFQbUVxWHZ2Qlhaam98MXpxS1ZhUURsT2R4QiUuiDOgV9Chv2IjUEimSv897djWK-9ieTJe_o5yZZzI …
737

14:05 - 5 Nis 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik



TRT Haber Canlı @trthabercanli



Binali Yıldırım açıklama yapıyor.
pscp.tv


282 kişi bunun hakkında konuşuyor

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;



"Seçimden sonra itiraz sürecinde söz YSK'nın. İlçe ve il seçim kurullarında faaliyetler devam ediyor.



Karşılıklı itirazlar var. Kimi kabul ediliyor kimi reddediliyor. Şu anda beklemekten başka yapacak faaliyet yok. YSK bu süreci yönetecek. Seçimin sahibi YSK. Oy farkı her an değişiyor.



Değişik ilçelerde sayım devam ediyor. Belirli oranda aradaki farkın azaldığını görüyoruz. Bütün bu detay çalışmaları ilçelerdeki seçim kurullarının teşkil ettiği heyetler yapıyor. Bu detayları güncel olarak aktarmam doğru olmaz. Her şey yasalara uygun çalışmalar devam ediyor. Bir yandan eksik girişler kaydırmalar kontrol ediliyor. Sayımlarla ortaya çıkan rakamlar işleniyor. Şu anda işlem bitmeden bir şey söylemem doğru olmaz.



Seçim akşamı 23.25'te bana gelen bilgilerle açıklama yaptım. Devam edince şartlar değişti. (İmamoğlu'nun İmamoğlu'nu ziyaret etmemedi) HDP'den alacağını aldı işi bitti, ziyaret etme gereği kalmadı. YSK açıklamadan sayıları açıklamaları manidar. Bu kadar eminlerse buyursunlar sayalım, kimsenin kafasında soru işereti kalmasın.



Ben ilk günden söyledim, YSK mazbatayı kime verirse başkan odur. Aradaki fark 29 binlerden 18 bin civarına düşmüş durumda. İşlemeler de devam ediyor. Sayılacak çok sandık var. Söylenecek bu kadar. Bunun dışında söylenecekler kamuoyunu yanlış yönlendirmek olur. Sayım tamamen yapıldığında işin değişeceği kanaatindeyiz. Şu andaki fotoğrafa göre konuşuyorum.



Şu anda biz ne ilçe seçim kuruluyuz ne de il seçim kuruluyuz. Üzerimize elzem olmayan işlere karışmamız doğru olmaz. Bu kararların yeri YSK'dır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum