Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri

Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerine Teoman Duralı, İdil Biret, Alev Ebuzziya, Cüneyt Arkın, Gürbüz Azak, Etem Çalışkan, İbrahim Manav, Kemal Tahir layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri
09 Kasım 2021 - 11:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne layık görülen isimleri açıkladı.

Kabine toplantısı Erdoğan şu açıklamaları yaptı:

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SANAT BÜYÜK ÖDÜLLERİNİ KAZANAN İSİMLER BELLİ OLDU

Mimar Sinan, Matrakçı Nasuh, Kazasker Mustafa İzzet, Itri, Dede Efendi, Tanburi Cemil Bey gibi büyük sanatkarlarımızın çağrısına kulak verip dünyayı güzelleştirmeye gayret ederiz. Bizler bu büyük hazinenin kapısında tembel tembel oturan insanlar değiliz, olmayız, olamayız.

Önce bu hazinenin kıymetini bilmek sonra da yeni eserlerle onu zenginleştirmektir yapmamız gereken. 19 yılda kültür sanat attığımız her adımı bu hissiyatla harekete geçirdik. Bu vesile ile Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni takdim edeceğimiz isimleri açıklamak istiyorum.

Bilim Kültür alanında Teoman Duralı, Müzik alanında İdil Biret, Görsel sanatlar alanında Alev Ebuzziya, Sinema alanında Cüneyt Arkın, Edebiyat alanında Gürbüz Azak, Kaligrafi alanında Ethem Çalışkan, Sahaflık İbrahim Manav, Vefa Ödülü alanında Kemal Tahir.

Önümüzdeki ay ödüllerini takdim edeceğimiz bu kültür sanat insanlarını şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Bu duygularla hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum, kalın sağlıcakla."

YORUMLAR

  • 0 Yorum