Dünyada 6 ay gece 6 ay gündüz olabilir.

Araştırmacılar korkunç ama gerçek olarak açıkladı. Her şey 1.600 kilometrede gizli

Dünyada 6 ay gece 6 ay gündüz olabilir.
16 Ocak 2024 - 18:51 - Güncelleme: 17 Ocak 2024 - 09:45

Araştırmacılar Dünya için korkunç ama gerçek olan bir şeyi açıkladı. Her şey ama her şey dünyanın dönüş hızı olan saatte 1.600 kilometre ile bağlantılı. Eğer ileride başımıza böyle bir şey gelirse, bu adeta bir felaket olur. Dünyada 6 ay gece 6 ay gündüz olabilir.

"Dünya dönüyor, sen ne dersen de. Yıllar geçiyor, fark etmesen de." Evet şu anda durum böyle ancak yakın bir zamanda dünyanın dönmesi durup 6 ay gece 6 ay gündüz olursa şaşırmayın. Çünkü gezegenimizde her şey bir ihtimal dahilinde mevcut. Araştırmacılar da bu konu hakkında daha fazla araştırma yapmaya başladı. Dünya iyi sinyaller vermiyor, gelecekte neler olacağını hiçbirimiz bilemeyiz. 
Dünyada 6 ay gece 6 ay gündüz olabilir. Araştırmacılar korkunç ama gerçek olarak açıkladı. Her şey 1.600 kilometrede gizli - Resim: 2

EĞER DÜNYA DÖNMEYİ BIRAKSA FELAKET OLURDU

Eğer Dünya aniden dönmeyi bırakırsa bu bir felaket olurdu. Gezegene bağlı olmayan hemen hemen herkes ve her şey, Dünya'nın mevcut dönüş hızıyla , yani ekvator boyunca en hızlısı yaklaşık 1.600 km/saat olan hızda hareket etmeye devam eder.
Dünyada 6 ay gece 6 ay gündüz olabilir. Araştırmacılar korkunç ama gerçek olarak açıkladı. Her şey 1.600 kilometrede gizli - Resim: 3

ALÇAK BİR YÖRÜNGEDE DÖNMEYE DEVAM EDERLER

Ohio'daki Bowling Green State Üniversitesi'nden fizik ve astronomi profesörü Andrew Layden, "Normalde dönen tüm malzemelerin (su, hava, tüm binalar ve bunun gibi şeyler) momentumu onların devam etmesine neden olacaktır" dedi. "Böylece yüzeyden ayrılırlar ve temelde Dünya'nın etrafında alçak bir yörüngede dönmeye devam ederlerdi."
Dünyada 6 ay gece 6 ay gündüz olabilir. Araştırmacılar korkunç ama gerçek olarak açıkladı. Her şey 1.600 kilometrede gizli - Resim: 4

EN AZ KUTUPLAR ETKİLENİR

Gezegenimizin muhtemelen daha az etkilenecek kısımları, çok az dönen veya hiç dönmeyen kutuplar veya kutupların yakınında olacaktır. Yine de aşırı kuvvet muhtemelen tsunamileri ve depremleri tetikleyecek , dolayısıyla tüm Dünya için işler oldukça kötü olacaktır.
 

DAHA YAVAŞ DÖNSE DE YAŞAM DEĞİŞİR

Eğer Dünya daha yavaş yavaşlasa ve yavaş yavaş dursaydı, yaşam hâlâ büyük ölçüde değişecekti. Mesela gündüzlerimizin ve gecelerimizin süresi, her biri altı ay olana kadar uzardı. Layden, hava ve okyanus akıntılarının Dünya'nın dönüşünden güçlü bir şekilde etkilendiği için bunun hava durumunu da değiştireceğini söyledi.
Dünyada 6 ay gece 6 ay gündüz olabilir. Araştırmacılar korkunç ama gerçek olarak açıkladı. Her şey 1.600 kilometrede gizli - Resim: 6

UZAYDAN GELEN TEHLİKELERE KARŞI KORUYOR

Layden, dönme eksikliğinin Dünya'da yaşamın ne kadar iyi hayatta kalabileceğini etkilemesinin mümkün olduğunu söyledi. Gezegenimiz , bizi uzaydan gelen zararlı radyasyona karşı koruyan bir manyetik alan üretir. Bilim adamları, Dünya'nın manyetik alanının, gezegenimizin dış çekirdeğinde akan sıvı metalle bağlantılı olduğunu, bunun da Dünya'nın dönmesi nedeniyle elektrik akımları ve bunun sonucunda ortaya çıkan bir manyetik alan ürettiğini düşünüyor. Layden , bazı araştırmacıların uzak geçmişte Mars'ın manyetik alanının kaybının gezegenin yaşanmaz hale gelmesine katkıda bulunduğunu düşündüğünü söyledi .
 

İyi haber şu ki bilim insanları, Dünya'nın dönmeyi bırakmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu söylüyor. Bildiğimiz her gezegen dönüyor ve hatta yıldızlar bile yavaş dönüyor. Yıldızlar , yavaş yavaş birlikte yoğunlaşan, dönen devasa gaz ve toz kütlelerinden oluşur. Güneş sistemi, filizlenen güneşin etrafında devasa bir enkaz diskinden oluştuğu için , güneş sistemini oluşturan malzeme de dönüyordu. Güneş sistemindeki çoğu gezegenin aynı yönde dönmesinin nedeni budur .

Gezegenler aynı zamanda genellikle gezegenlerin oluşumu sırasında nesnelerin onlara çarpması nedeniyle de dönerler. Bilardo toplarına benzer şekilde, nesneler birbirine kafa kafaya çarpmadıkça biri veya her ikisi de dönmeye başlayacaktır.


YORUMLAR

  • 0 Yorum