'Dünyada gizlice yaşayan uzaylılar olabilir'

ABD'nin önde gelen üniversitelerinden Harvard ve Montana Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar, UFO ve "kripto uzaylı" iddialarını mercek altına aldı. Yayınlanacak olan makale, Dünya'da gizlenmiş zeki varlıklar olabileceği spekülasyonunu ortaya koyuyor.

'Dünyada gizlice yaşayan uzaylılar olabilir'
10 Haziran 2024 - 09:23

 

Harvard Üniversitesi'nden Tim Lomas ve Brendan Case ile Montana Teknoloji Üniversitesi'nden M. Paul Masters tarafından kaleme alınan makale, 'kripto-uzaylılar hipotezi' başlığıyla dikkat çekiyor. Araştırmacılar, kripto uzaylıların galaksiler arası ziyaretçiler olabileceğini ve tanımlanamayan hava olayları (UAP) ile UFO'lardan sorumlu olabileceklerini öne sürüyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, araştırmacılar, bu türün eski, teknolojik olarak gelişmiş bir insan uygarlığının kalıntıları olabileceğini düşünüyor. Ancak bu iddia şu an için bir 'senaryo' düzeyinde ve somut kanıtların eksikliği dikkate alınmalı.

Makale, Albert Einstein'ın eski asistanı Dr. Shirley Wright'ın, 1947'deki Roswell UFO kazasındaki pilotların 'gelişmiş bir insan formu' olduğu iddiasına da atıfta bulunuyor. Ayrıca, Harvard Üniversitesi'nden astrofizikçi Avi Loeb'in, Ay'ın bir kripto dünyalı üssü olduğu yönündeki iddiaları da çalışmada yer alıyor.

Bilim dünyası bu iddiaları şüpheyle karşılıyor ve maddi kanıtların eksikliği nedeniyle bilimsel bir temelden çok bir efsane gibi görünüyor. Ancak araştırmacılar, UFO'lar ve gizemli hava olaylarıyla ilgili hipotezlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini savunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum