E-Ticaret Sitelerinin Google'da Üst Sıraları Hedeflemesini Sağlayacak Taktikler

SEO; web sitelerinin arama motorlarına göre optimize edilmesi anlamına gelir ve arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) görünürlüğü artırmaya yardımcı olan teknikler içerir, bu nedenle de e-ticaret siteleri için çok önemlidir.

E-Ticaret Sitelerinin Google'da Üst Sıraları Hedeflemesini Sağlayacak Taktikler
12 Haziran 2022 - 12:57 - Güncelleme: 12 Haziran 2022 - 13:01


SEO sadece; belirli anahtar kelimelere ve kullanıcı amacına yönelik sayfalar oluşturmak ve önemli web sitelerinden geri bağlantılar (backlink) alarak web sitenizi optimize etmekle ilgili değildir. Aynı zamanda site hızı ve tutarlılığı için hosting ve sunucu seçimlerinde özenli davranmayı da gerektirir ve organik arama sonuçlarından daha fazla trafik kazanarak pazarlama maliyetlerinizin düşmesine yardımcı olur.
SEO teknikleri sitenizde ne kadar çok sayfaya uygulanırsa, o kadar çok sayfa, arama motorlarında daha iyi sıralamalar almaya başlar. Ancak bir kere için düzenleme yapıp bırakmak yeterli olmayacaktır. Düzenli olarak mevcut sayfaların izlenmesi, detaylı içeriğe sahip seo odaklı yeni sayfaların eklemesi önerilir. Böylece arama motorları web sitenizin aktif ve güncel olduğunu anlayacak ve bu da SEO sıralamanızın iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Anahtar Kelimeler

Arama motoru optimizasyonunda yeniyseniz ve Google’da nasıl ilk sıralarda yer alacağınızı öğrenmek istiyorsanız ilk adımınız, potansiyel müşterilerinizin kullanıyor olabileceği değerli arama terimlerini belirlemek olmalıdır. Anahtar kelimelerin arama hacmi ne kadar yüksek olursa, sitenize gelen potansiyel trafik de o kadar yüksek olur. Rekabet ne kadar düşükse, anahtar kelime için sıralanma olasılığınız o kadar yüksek olur.

Kullanıcı Deneyimi

İkinci adım web sitenizdeki sayfaların kullanıcı deneyimi düşünülerek, sadeliği küçümsemeden düzenlenmesidir. Site yapınızın basit ama mağazanız büyüdükçe ölçeklendirilebilir olduğundan emin olmalısınız. Sitenizin diğer sayfaları ana sayfanızdan mümkün olduğunca az tıklanacak şekilde yapılandırılmalıdır.

Teknik SEO

Teknik SEO’yu iyileştirmek için; menülerinizle mantıksal dahili bağlantılar oluşturmak, URL yapısına dikkat etmek, sayfaların hızlı yüklenmesi için görselleri optimize etmek, site haritanızı Google Search Console’a göndermek ve site hatalarını düzeltmek gibi detaylarla ilgilenmeniz gerekir. Ancak bunların arasında en önemlisi site hızıdır. Web sitesi performansının dönüşüm oranları üzerindeki inkar edilemez etkisi e-ticaret sitelerinin yüklenme hızını iyileştirmek ve güçlü hosting çözümlerine dayandırmak zorunda olduğumuzun kanıtıdır.

Blog

E-ticaret siteleri için en yaygın sorunlardan biri zayıf içeriktir, bu nedenle bir diğer adım mağazanızın web sitesine blog içeriği eklemek olmalıdır. Güvenilir bir kaynak olarak itibarınızı artırma potansiyeli taşıyan bloglar, sitenizin otoritesini geliştirir ve organik aramada görünürlüğünüzü artırır.
Ayrıca özenli içeriklere sahip bir blog, mağazanıza düzenli, orijinal içerik akışı sağlar. Ancak unutulmamalıdır ki her ay rastgele blog gönderileri yayınlamak, web sitenize trafik getirmez. Gönderiler genellikle okuyucuların yaşadığı bir sorunu vurgulamalı ve çözüm olarak ürünlerinizi sunmalıdır. Bu noktada reklam ile bilgilendirme arasındaki denge okuyucuyu ürün tanıtımlarınızla kaçırmayacak şekilde sağlanmalıdır.

Bağlantılar

Ziyaretçilerinizin içeriğinizi incelemesini ne kadar uzun süre sağlayabilirseniz, satış yapma şansınız o kadar artar. Sitenizdeki diğer sayfalarına yönelik ilgili dahili bağlantılar, potansiyel müşterilerinizin bilgilere göz atmasına ve ürünleri keşfetmesine yardımcı olacaktır.
Ayrıca Google, bir sitenin güvenilirliğini değerlendirmek için kaliteli geri bağlantılara (backlink’lere) sahip olmanızı istemektedir. Google’ın yetkinizi daha hızlı tanımasına yardımcı olacak güçlü sitelerden gelen bağlantıların sayısını artırmalısınız.

Uzman Görüşü


E-ticaret sitelerinin SERP’teki 10 organik arama sonucu arasında görünme hedefi, rekabeti her geçen gün daha da büyütmektedir. Birinci sayfadan uzaklaşmak, daha az trafiğe ve dönüşüme razı olmak demektir. Bu noktada site hızı bir sayfanın hem SEO çabalarını anlamlandırmaya hem de trafiği ve dönüşüm oranını artırmaya yardımcı olması bakımından oldukça önemlidir.
Google sıralamalarınızı ve dönüşüm oranlarınızı artıracak hızlı web siteleri için güçlü hosting altyapıları tercih edilmelidir. Turhost olarak her bir donanım bileşeninin verimliliğine ve dayanıklılığına dikkat ederek, orijinal yazılımlar ve en modern teknolojilerle yaklaşık 20 yıldır sunmakta olduğumuz domain, hosting ve sunucu kiralama çözümlerimizden yararlanmanızı, sektörün en iyi yazılım, donanım ve internet çıkış hızıyla yüksek güvenlik standartları altında korunan, süper hızlı NVME SSD sunucu fırsatlarımızı değerlendirmenizi dileriz…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum