Eğlenmek istedi başına gelmeyen kalmadı

ABD’den İstanbul’a gelen ve Taksim’de tanıştığı iki genç ile gittiği bir eğlence mekanında 200 bin TL hesap ödeyen R. Chrıstıan isimli genç dolandırıldığını öne sürerek şikayetçi oldu. Chrıstıan’ın şikayet dilekçesinde yer alan iddialar filme konu olacak düzeyde.

Eğlenmek istedi başına gelmeyen kalmadı
21 Mart 2023 - 09:16 - Güncelleme: 21 Mart 2023 - 11:37
ABD vatandaşı R. Chrıstıan isimli şahıs 3 Şubat günü İstanbul’a geldi. İddiaya göre ertesi gün gezmeye çıktığını İstiklal Caddesi’ne yakın bir noktada kendisinden çakmak isteyen ve kendilerini Murat ile Şener olarak tanıtan iki kişi ile tanıştı. Bu kişilerle ayak üstü sohbet etti. İkili
Chrıstıan’ın bir bara davet etti. Bu barda beraber eğlenip sohbet ettiler. Gece 02.00’de bardan kalkarken hesabı Murat ve Şener ödedi. Daha sonra bu ikili, “Bizde bir bilet var. Güzel bir gece kulübü var. Bu biletle oraya ücretsiz girebiliriz. İstersen oraya gidip eğlenelim” dediler. Başına geleceklerden habersiz olan Chrıstıan bu teklifi kabul etti.Hep beraber Beşiktaş’taki S… isimli işletmeye gittiler. İddiaya göre taksi parasını da Murat ve Şener ikilisi ödeyince Chrıstıan hiç şüphelenmedi. Mekanda özel bir locaya oturdular. Bu ikili 2 şişe alkol söyleyerek, işletmede çalışan kadınları masaya davet ettiler. Kadınlarda birer şişe şampanya söyledi. Chrıstıan bu alkollerin fazla olduğunu söyledi. Ancak ikili bir sorun olmadığını, hesabı eşit olarak böleceklerini söylediler. Sabaha doğru hesap masaya geldi ve Chrıstıan’a hesabın 200 bin TL olduğu söylendi. Chrıstıan, “hesabın çok fazla olduğunu ödeyemeyeceğini” belirtti. Ancak Şenel isimli kişiyle arka bir odaya alındı. Hesabı ödemesi istendi. Chrıstıan bir kartını garsona uzattı, şifresini girdi. Çekimin gerçekleşmediği söylendi kendisine. Bu kez Chrıstıan başka bir kart verdi. Ancak yine çekimin gerçekleşmediği belirtildi. Daha sonra Apple hesabından çekim yapmayı denediler. Çekimi yapan yetkili bu çekiminde başarısız sonuç verdiğini belirtti.

200 bin TL parası çekildi

O sırada araya giren Şener, “tamam hesabı ben ödeyeceğim” dedi. Chrıstıan sadece cüzdanındaki 50 doları verdi. Mekandan ayılan Chrıstıan ucuz yırtığını düşündü. Ancak durum pek öyle değildi. Chrıstıan’ın 3 ayrı kartından toplam 200 bin TL çekilmişti. Chrıstıan Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek Murat ve Şenel isimli kişilerin işletme ile beraber hareket ederek kendisini dolandırdığını belirterek şikayetçi oldu.

‘Tartışma çıkmadan mekandan ayrıldılar’

İşletme yetkili ise alınan ifadesinde ücretlerinin menülerinde yazdığını belirterek Chrıstıan’ın ödemeyi yaptığını ve mekana beraber giren üç gencin artışma çıkmadan mekandan ayrıldığını kamera görüntülerinde bu durumun sabit olduğunu aktardı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya ilişkin incelemesi devam ediyor.



YORUMLAR

  • 0 Yorum