Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olarak geçen 19 günü

31 Mart yerel seçimleri sonrasında bir çok ilçede oyların yeniden sayıldığı İstanbul'da AKP'li rakibi Binali Yıldırım'a 13 bin 729 oy fark atarak İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin yeni başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatası 17 Nisan'da almıştı.

Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olarak geçen 19 günü
08 Mayıs 2019 - 10:28 - Güncelleme: 08 Mayıs 2019 - 20:57

İmamoğlu'nun başkanlığının 19'ncu gününde İstabul seçimleri YSK tarafından iptal edildi. Geriye ise İBB binasına asılan TC ibaresinden, öğrencilerin ulaşım ücretlerinin ayda 50 liraya indirilmesinin önünü açan teklife, İBB mutfağındaki 'musakka' eşitliğinden, yıllar sonra 1 Mayıs kutlamaları yapan İBB Başkanı kaldı... İşte İmamoğlu'nun İBB Başkanı olarak geçirdiği 19 günün özeti... (SÖZCÜ)



Mazbatasını alacağı günün sabahı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 26. ölüm yıldönümü için Anıtmezarı’na giden İmamoğlu, burada rakibi Binali Yıldırım ile karşılaşıp tokalaştı.






Öğleden sonra Çağlayan’da bulunan İstanbul İl Seçim Kurulu’na davet edilen İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye binasına geçti ve resmen görevine başladı.



İBB’DE İLK MESAİ GÜNÜ



18 Nisan günü İBB’de ilk mesaisine başlayan İmamoğlu, sabah saatlerinde mazbata alma sırasında yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’yı hastanede ziyaret ederek başladı. Daha sonra İBB’ye geçen Ekrem İmamoğlu, “Bugün, bütün çalışma arkadaşlarımla, İBB çalışanlarımızla, kadromuzla ”Bismillah” diyoruz. Hayırlısıyla inşallah güzel hizmetlerimize başlayacağız. Çok işimiz var. İstanbul’un birçok konusu var. Tespit ettiklerimiz var. Sahada tespit edeceklerimiz var. İstişarelerimiz, brifinglerimiz olacak” dedi.






İLK İCRAAT: MUTFAKTA EŞİTLİK



İBB’deki ilk gününde belediye çalışanlarıyla da tanışan İmamoğlu, mutfak bölümünde “Yemekte bugün ne var” diye sordu. Görevli, “Musakka var, sizin için de antrikot yaptık” dedi. Bunun üzerine Ekrem İmamoğlu, “Birine musakka, birine antrikot olmaz. Bir dahakine aynısı olacak” karşılığını verdi. “Şehirdeki insanları eşitleyeceğim” diyen İmamoğlu böylece ilk iş olarak yemeği eşitlemiş oldu. Ayrıca gece saatlerinde İstanbul’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı havaalanında karşılamaya giden İmamoğlu, protokoldeki yerini de almış oldu.






ARŞİV ÇALIŞMASI YAPMAK İSTEDİ YARGIYA TAKILDI



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Şeffaf olma sözü verdim” diyerek İBB’nin özellikle 31 Mart'la 18 Nisan arasında yaptığı işlemler için yapılmasını istediği ‘arşiv’ çalışmasına 4. İdare Mahkemesi’nden izin çıkmadı. Mahkeme, İBB veritabanı kayıtlarının elektronik ortamda kopyalanması işlemine yapılan itiraz sonrası, yürütmenin durdurulmasına karar verdi. İBB cephesinden yapılan açıklamada ise ” Kurumumuza henüz bu yönde bir resmi tebligat yapılmamıştır. Resmi tebligat yapılınca gereği yapılacaktır.” denildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum