Erdoğan'dan emekli amiraller bildirisi açıklaması

Bir gece yarısı gerçekleştirilen bu eylem kesinlikle art niyetli bir girişimdir

Erdoğan'dan emekli amiraller bildirisi açıklaması
05 Nisan 2021 - 18:25 - Güncelleme: 05 Nisan 2021 - 18:42

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirme toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Az önce yaptığımız toplantıda iki gündür ülkemizi meşgul eden bir meseleyle ilgili tartışmaları ayrıntılarıyla değerlendirdik. Her şeyden önce bir gece yarısı gerçekleştirilen bu eylem üslubu, yöntemi hem de yol açacağı açıkça belli olan tartışmaları itibariyle kesinlikle art niyetli girişimdir.

Biz bu amirallerin, diplomatların son dönemde Kıbrıs'tan Karabağ'a kadar verdiğimiz mücadelede bir araya gelerek ülkemiz için destek bildirisi yayınladığını görmedik. Yine bunların, 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletimizin yanında yer aldığını görmedik. 

Tartışmanın sebebi kesinlikle ifade özgürlüğü meselesi değildir. Buradakilerin bir kısmı çeşitli mecralarda dile getirmektedir. Hiçbirine yaptıkları açıklamalardan dolayı herhangi bir soruşturma açılmış değildir."

Bunun adına ifade özgürlüğü diyemeyiz. Emekli amirallerin vazifesi 104 tanesi bir araya gelerek siyasi bir tartışma konusunda darbe imaları içeren bildiriler yayınlamak değildir. İfade özgürlüğü, ülkenin yönetimini darbeyle tehdit eden bir dili kapsamaz.

Bazıları yapılan işi bunda büyütülecek ne var diyerek küçümseme yoluna gitti, darbelere hep bildiri sonrası gelmişti.

Milletimiz kimin darbecilerin yanında durduğunu görüyor. Yapılan açıklamada iki temel iddia ortaya konulmaktadır. 

Bildiriye karşı gereken her tedbiri uygulama kararlılığımızı ortaya koyuyoruz. Montrö'nün ülkemize sağladığı kazanımları önemli görüyor ve daha iyisi için imkan bulana kadar sözleşmeye bağlılığımızı sürdürüyoruz Konumuz olan Montrö tartışması nereden çıktı? "

Kanal İstanbul ile Montrö arasında kurulan bağ tamamen yanlıştır.

Kanal İstanbul, boğazlardaki egemenlik haklarımızı güçlendirecek bir projedir Türkiye'nin egemenlik haklarını tahkim edecek böyle bir projeye karşı çıkanlar en büyük Atatürk ve Cumhuriyet düşmanıdır.

Montrö’den çıkmakla ilgili bir çalışmamız yok. TSK'nın disiplin anlayışıyla bağdaşmayan fotoğraf veren askere olumlu bakmadık, bakmayız.

Demokrasi ve hukuk içinde çözülecek meselelerin darbe imalı bildirilerin bahanesi haline dönüştürülmesi, siyasi otoriteye rağmen anayasa bağlılık gösterisi değil anayasaya yönelik açık tehdittir. Sadece bu tartışma bile başlı başına Türkiye’nin darbe dönemlerinin ürünü bir anayasadan yeni ve sivil anayasaya geçiş ihtiyacını ispatlamaya yeterlidir. Milletimizin ve özellikle de gençlerimizin moralini bozacak müsamaha gösteremeyiz.

Bu 104 kişinin içinde bizzat CHP üyesi olan kendisi, karısı, yeğeni, oğlu olanlar var. Bunları da yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz. Bu işin merkezin aslında ana muhalefet partisinin ta kendisi var."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum