Erdoğan'dan İBB meclis üyeleri ile dikkat çeken toplantı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gece AKP'li İBB meclis üyeleri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantının, Erdoğan'ın İBB meclisinde çoğunluğun kendilerine ait olduğu ifadesini kullanmasından günler sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

Erdoğan'dan İBB meclis üyeleri ile dikkat çeken toplantı
21 Nisan 2019 - 14:22
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar Kısıklı’da bulunan konutundan çıkarak, saat 14.30 sıralarında Sütlüce’deki AKP İl Başkanlığı’na geldi. Burada Erdoğan’ı burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Binali Yıldırım, Mehmet Özhaseki, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile ilçe belediye başkanları karşıladı.

Erdoğan, basına kapalı olarak, AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'li İBB meclis üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantının geçtiğimiz günlerde İBB meclisinde üye çoğunluğu konusunda yaptığı açıklamadan günler sonra gerçekleşmesi ise dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada  "Alınacak kararlar, gayri menkul, bütçe meclisten geçecek. ‘Ben başkanım istediğim gibi komisyon kurarım’ diyebilir misin öyle bir şey yok? Bir belediye başkanının kendi meclisinde sırtını dayayacağı bir çoğunluğu yoksa komisyonları istediği gibi oluşturamaz, bütçeyi çıkaramaz.” ifadelerini kullanmıştı.

'TOPAL ÖRDEK' BENZETMESİ YAPMIŞTI

Erdoğan, 3 Nisan tarihinde İstanbul Çamlıca Camisi'nde  yaptığı bir açıklamada ise “Çoğunluğu bizde. Şu anda hâlâ her şey devam ediyor. Öyle de olsa, bunlar neye dönmüş biliyor musun, bunlar topal ördek” ifadelerini kullanmıştı.

Başkanlık sistemiyle yönetilen Amerika Birleşik Devletleri'nde başkan ile Kongre'nin çoğunluğunun aynı partiden olmaması durumunda başkan için “topal ördek” kavramı kullanılıyor.

33e92c65f893bbc40808e2dffe1def33.jpg

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum