Sri Lanka'da kilise ve otellere bombalı saldırı

Sri Lanka’da 3 kilise ve 3 otelde patlama meydana geldi. En az 185 kişi yaşamını yitirirken en az 400 kişi yaralandı. Öte yandan iki patlamanın daha meydana geldiği belirtildi.

Sri Lanka'da kilise ve otellere bombalı saldırı
21 Nisan 2019 - 14:20
Hint Okyanusu'nun incisi olarak bilinen ve bir ada ülkesi olan Sri Lanka Hrıstiyanların Paskalya Bayramı'nı kutladığı bugün kana bulandı. Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade, Negombo ve Batticaloa'deki kiliseler ile başkent Colombo'da Shangri La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde meydana gelen altı patlamada en az 185 kişi yaşamını yitirdi, 400'e yakın kişi de yaralandı. Ölenler arasında 35 yabancı da olduğu söyleniyor.

Kilisede yapılan ayin sırasında saldırının gerçekleştiğini açıklayan yetkililer başkent Colombo’daki lüks otellerde de çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu. Sri Lanka hükümetinde görevli bakanlardan Harsh de Silva, “Korkunç görüntüler var. Aralarında yabancıların da olduğu çok sayıda insan yaralandı ve yaşamını yitirdi” dedi.



Reuters haber ajansına konuşan yetkililer, Paskalya Yortusu’nda yaşanan saldırıda en az 185 kişinin yaşamını yitirdiğini ve en az 400 kişinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı. 10 yıl önce iç savaşı yaşayan Sri Lanka tarihindeki en büyük saldırı sonrasında Başbakan Ranil Wickremenesinghe ulusal güvenlik konseyini toplantıya çağırdı.

İKİ PATLAMA DAHA MEYDANA GELDİ

Üç Kilise ve üç otele düzenlenen saldırıların ardından iki yeni patlama daha meydana geldi. Emniyet güçlerinin verdiği bilgilere göre bugünkü yedinci patlamada en az iki kişi öldü.

Sekizinci patlamayla ilgili henüz detaylı bilgi bulunmuyor. Patlamaların ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kaynak Yeniçağ: Sri Lanka'da kilise ve otellere bombalı saldırı

YORUMLAR

  • 0 Yorum