"Erdoğan'dan Mehmet Şimşek'e: Zaman zaman bir araya gelelim"

"Şimşek de12 yıl bakanlığını yaptığı Erdoğan'a teşekkür etmiş"

"Erdoğan'dan Mehmet Şimşek'e: Zaman zaman bir araya gelelim"
15 Temmuz 2019 - 09:06
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP'den bakanlık yapmış olanMehmet Şimşek ile bir araya gelmesi siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Erdoğan - Şimşek görüşmesine dair yazdığı kuliste, " Erdoğan'dan bakanlık teklifi yok. Şimşek'in de bu teklifi reddetmesi gibi bir durum söz konusu değil" dedi. 

Selvi, "Şimşek’e ekonominin başına geçmesi önerildi mi?" başlığıyla yayımlanan yazısında şunları kaydetti: 

"Görüşmede Erdoğan, Şimşek'e ekonominin başına geçmesi yönünde bir teklifte bulunmuyor. Çünkü daha önceden aracılar vasıtasıyla nabzını yoklamıştı. AK Parti cephesinden edindiğim izlenime göre verimli bir görüşme gerçekleşmiş. Şimşek, uluslararası sermaye hareketleri ve küresel ekonomi konusunda değerlendirmelerde bulunmuş. Erdoğan verdiği bilgilerden dolayı memnun kalmış. Şimşek'e 'zaman zaman bir araya gelelim' demiş. Şimşek de12 yıl bakanlığını yaptığı Erdoğan'a teşekkür etmiş."

"Yani Erdoğan'dan bakanlık teklifi yok. Şimşek'in de bu teklifi reddetmesi gibi bir durum söz konusu değil. Şimşek'in görevinden ayrılıp yeniden kabineye girmek gibi bir düşüncesi yok. En az 1,5-2 yıl Qinvest'teki görevini sürdürmekte kararlı olduğu söyleniyor. İki saat süren Erdoğan - Şimşek görüşmesi olumlu izlenimlerle sonuçlanıyor..."

Yazının tamamı için tıklayın

YORUMLAR

  • 0 Yorum