Ertuğrul Özkök: Kenan Evren'i sokaklardan sildiren isim kim?

Tedavi gördüğü hastanede 4 yıl önce hayatını kaybeden 12 Eylül darbe döneminin lideri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in adının okul, cadde, sokak, mahalle, köy ve kışlalardan silinmesi konusunda CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol’un verdiği araştırma komisyonu kurulması önergesi, perşembe günü Meclis’teki tüm partilerin desteğini aldı.

Ertuğrul Özkök: Kenan Evren'i sokaklardan sildiren isim kim?
27 Kasım 2019 - 09:19 - Güncelleme: 27 Kasım 2019 - 20:56
Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Gürsel Erol’un lise yıllarında öğrenci hareketleri içinde yer alıp almadığına ilişkin bir bilgi bulamadığını belirtirken, Kenan Evren o gün terörü önleyen, bitiren insandı. Bugünün büyük Türk ekonomisinin temellerini atan 24 Ocak Kararları’nı sürdüren, onun başına Turgut Özal gibi büyük bir ekonomi sihirbazını getiren insandı. Ama o günün memnuniyeti, bugünün oybirliğiyle dile getirdiği öfkeye mâni olamadı” dedi.

Özkök yazısında, “Çünkü tarihin yaşanan an ve tanık olduğumuz günlerden farklı bir hafızası var. Tarih yapılan iyi şeyleri kolayca unutuyor ama insanlara yapılan zulmü, despotlukları, diktatörlükleri asla unutmuyor. Nitekim Evren’in adını sokaklardan kazıtan duygu da işte tarihin unutmadığı bu hakikatti. Bence bütün partilerin oylarıyla Meclis’ten geçen bu tarihi uzlaşma, hepimize, ihtiyacımız olan şuuru fazlasıyla veriyor” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın

YORUMLAR

  • 0 Yorum