Fahiş zam geriliminde yeni perde: 5 market mühürlendi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin zincir marketleri hedef göstermesinin ardından Ağrı'da zabıta ekiplerince yapılan denetim sonucu 5 market mühürlendi. Amasya'da ise Belediye Başkanı Mehmet Sarı, il merkezindeki BİM marketlerinin tamamını zabıta ekipleriyle denetletti.

Fahiş zam geriliminde yeni perde: 5 market mühürlendi
04 Aralık 2022 - 11:43
Başkan Sarı, "Eğer ticari bir noksan varsa gereken cezaya çarptırılacaklar. Kapanması gereken varsa kapanacak” dedi.

MHP’yle market zincirleri arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çıkışıyla başlayan gerilim giderek büyüyor. Bahçeli, zincir marketlerle ilgili yaptığı açıklamada “sürekli zam yapan marketlerin FETÖ bağlantılarının” araştırılmasını istemişti. En büyük zincir marketlerden biri olan BİM’den yapılan açıklamada ise enflasyona dikkat çekilmiş ve kâr oranlarının sadece yüzde 4 olduğu kaydedilmişti.

Zincir marketleri stokçulukla suçlayıp ‘3 harfliler’ diyerek hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, “Zincir marketlerle ilgili kontrolleri sıkılaştıracağız” demişti.

Yaşanan derin ekonomik kriz ve hayat pahalılığına rağmen sorumluluğu zincir marketlere atan iktidar da çareyi marketleri mühürlemekte buldu.

Ağrı’da 5 market mühürlendi

Ağrı Belediyesi zabıta ekiplerince yapılan denetim sonucu 5 marketin mühürlendiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın talimatı doğrultusunda zabıta ekiplerince il merkezindeki market ve iş yerlerinin düzenli olarak denetlendiği belirtildi.

Marketlerde gramaj, raf-kasa fiyatları uygunluğu, hijyen ve düzen, son kullanma tarihi kontrolü, fahiş fiyat ve stokçuluğun denetlendiği anlatılan açıklamada, “Ekiplerimizin bugün gerçekleştirdiği denetimde şartları taşımayan 5 market mühürlenerek faaliyetlerine ara verilmiştir” ifadesine yer verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum