Fatih Altaylı: Dezenfektanı stok yaptım; içinde alkol var

Gazeteci Fatih Altaylı, tekel bayilerine ilişkin yasak kararına canlı yayında tepki gösterdi. İzleyicilerin kendisine, “Tedbirleri artırdın mı, neden masada 2 tane dezenfektan var?” diye sorduğunu söyleyen Altaylı, tekel bayilerinin “tam kapanma” süresince satış yapamayacağı yönündeki kararı eleştirdi.

Fatih Altaylı: Dezenfektanı stok yaptım; içinde alkol var
28 Nisan 2021 - 10:30

Vatandaşların sağlık telaşına düştüğü pandemi sürecinde, bir kısım çevreler ise alkol bulma derdine düştü. Gün boyu azgın azınlık tarafından, sosyal medyada yapılan 'alkolüme dokunma' paylaşımları, Fatih Altaylı'dan da destek gördü.

Canlı yayında alkolü güzelledi

Habertürk Tv canlı yayınında konuşan Altaylı, hazırladığı mizansenle birlikte, söze girişinde, izleyicilerinden mesaj geldiğini iddia ederek, "İzleyicilerimiz, 'tedbirleri artırdın mı, neden masada 2 tane dezenfektan var?' " diye soruyor." ifadesini kullandı. Altaylı, Prime Time kuşağında, alkol güzellemesi yaparak, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz alkol satışı yasaklandı, belki bunu da yasaklarlar, bunda da alkol var diye stok yaptım. O yüzden 2 tane var. Çünkü içinde alkol var diye bunu da yasaklayabilirler diye korktum. Biliyorsunuz ne alakası varsa, yasaklar döneminde alkol satışı da yasaklandı. O yüzden stok yapıyorum."

17 günlük 'tam kapanma'da alkol satışı olmayacak

29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19:00'da başlayacak 'tam kapanma', 17 Mayıs Pazartesi saat 05:00'a kadar sürecek. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre istisna dışında kalan tekel bayileri de tam kapanma sürecinde faaliyet gösteremeyecek. Büyük market zincirlerinde de haksız rekabeti önlemek amacıyla 'alkol' satışı gerçekleşmeyecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum