Flört Uygulamaları Seks Suçlarını Artırıyor!

Yeni araştırmaya göre, şiddet içeren cinsel yırtıcılar, flört uygulamalarını savunmasız kurbanları hedef almayı daha kolay buldukları "avlanma alanları" olarak kullanıyor.

Flört Uygulamaları Seks Suçlarını Artırıyor!
28 Kasım 2022 - 23:22 - Güncelleme: 29 Kasım 2022 - 11:42

Brigham Young Üniversitesi'ndeki (BYU) araştırmacılar, 2017 ile 2020 arasındaki Utah cinsel saldırı kurbanlarının kayıtlarını inceledi.

BYU hemşirelik profesörü Dr Julie Valentine, bulgularının "inanılmaz derecede endişe verici" olduğunu söyledi.

Araştırmalar, tanıdıklar tarafından işlenen 1.968 tecavüzün yüzde 14'ünün bir flört uygulaması aracılığıyla düzenlenen bir buluşmadan sonra meydana geldiğini gösterdi.

Bu saldırıların ayrıca kurbanların üçte birinin boğularak ve dörtte birinin göğüs yaralanmasıyla daha şiddetli olduğu bulundu.

Journal of Interpersonal Violence dergisinde yayınlanan çalışmada , 47 flört uygulamalarıyla ilgisi olmayan tanıdık tecavüz kurbanlarının yüzdesi bir akıl hastalığını açıkladı.

Ancak bir aplikasyon aracılığıyla tanıştığı bir tanıdığı tarafından saldırıya uğrayanlarda bu sayı yüzde 60'a yükseldi.

Üniversite öğrencilerinin flört uygulamasıyla kolaylaştırılan saldırıların kurbanı olma olasılığı daha yüksekti ve erkek kurbanlar, uygulamayla ilgili saldırılarda diğer tanıdık saldırılarına göre neredeyse iki kat daha yaygındı.

Flört uygulamasıyla kolaylaştırılan tecavüzlerin failleri alışılmadık derecede şiddetli görünüyordu ve saldırılar, diğer tanıdık tecavüzlerinden daha fazla kurbanın yaralanmasına neden oluyordu.

Kurbanların dörtte birinin göğüslerinde yaralar vardı ve kurbanların yaklaşık yüzde 33'ü boğulduğunu bildirirken, faille ilk kez bir uygulama aracılığıyla karşılaşmayan kurbanların yüzde 22'si boğulduğunu bildirdi.

Dr Valentine, "Bir flört uygulamasında, insanlar kendilerini savunmasız kurbanlara nasıl hitap etmek istiyorlarsa öyle şekillendirebilirler," dedi ve ekledi, "Depresyon gibi akıl hastalıkları olanlar, örneğin onları bolca pohpohlayan bir avcıya karşı daha duyarlı olabilir. onları yüz yüze görüşmeye ikna edin.”

Önceki araştırmalar, akıl hastalığı olan bireylerin zaten cinsel saldırıya uğrama olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Bunun nedenlerinden birinin, flört uygulamalarının kullanımıyla ilgili "inceleme" eksikliği olduğunu açıkladı.

 "Eskiden insanlar ortak arkadaşlar aracılığıyla veya işte veya okulda buluşurlardı ve çıkmadan önce bir dereceye kadar inceleme yapılırdı. Flört uygulamaları bu süreci tamamen ortadan kaldırdı. Ayrıca flört uygulamalarındaki mevcut güvenlik önlemlerinin - güvenli flört için yazılı bir yönerge seti - yetersiz olduğunu çünkü güvenlik yükünü potansiyel kurbanların üzerine yüklediğini söyledi.

Bunun yerine, yazarlar, flört uygulaması şirketlerinin güvenlik standartlarını geliştirmelerini tavsiye ediyor.

"Ayrıca kurbanların saldırıları bildirme yollarını geliştirebilir ve kurbanlar için daha fazla destek hizmeti sağlayabilirler."

BYU'daki ekibi, Utah"ta Çevrimiçi Flört Güvenliği Gereksinimleri adlı bir yasa tasarısı hazırlamak için flört uygulama şirketleri ve yasa koyucularla zaten işbirliği yapıyor.

Tasarının geçme şansının yüksek olduğuna inanıyorlar ve ABD'deki diğer eyaletlerin de aynı şeyi yapmasını umuyorlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum