Galatasaray, Fiorentina'ya farklı mağlup oldu

Sarı-Kırmızılılar, hazırlık maçında İtalyan ekip Fiorentina'ya 4-1 mağlup oldu.

Galatasaray, Fiorentina'ya farklı mağlup oldu
12 Ağustos 2019 - 09:36
Galatasaray, sezon öncesi hazırlıkları kapsamındaki son hazırlık maçında Fiorentina ile İtalya'nın Floransa kentinde karşı karşıya geldi.

Maça tutuk başlayan Sarı-Kırmızılar ilk yarının sonlarına doğru Martin Linnes'in müdahalesiyle yerde kalan Sottil takımına penaltı kazandırdı. Topun başına geçen Boateng (Dk. 42), Muslera ve topu ayrı köşelere gönderdi. Golden sonra toparlanamayan Galatasaray, 45+3'te Badelj-Boateng ikisili tek paslaşmasına engel olamadı ve savunma arkasına kaçan Sottil'le topu buluşturdu. Muslera ile karşı karşıya kalan 20 yaşındaki yıldız, hata yapmadı ve net bir vuruş yaparak ilk yarının skorunu (2-0) belirledi.

İkinci yarıya daha iyi başlayan Galatasaray, 51. dakikada Donk'tan aldığı pasta kendisine şut açısı yaratan genç futbolcu Emre Mor, kaleye sert bir şut gönderdi. Dragowski'nin uzandığı top ağlarla buluştu ve Galatasaray farkı 1'e indirdi. Emre Mor Sarı-Kırmızılı formyala ilk golünü de atmış oldu.

Conte'nin pasına iyi hareketlenen Benassi, Muslera'nın öne çıkmasını iyi değerlendirdi ve 61. dakika aşırtma vuruş yaparak skoru 3-1'e getirdi. Noktayı ise 84. dakikada Fiorentina'dan Simeone (4-1) koydu.

Sarı-Kırmızılılar, yaz kamp dönemimde oynadığı 4 hazırlık maçında 2 galibiyet elde ederken, 3 de mağlubiyet aldı. Avusturya kampında Bordeaux'yu 3-1 mağlup eden Aslan, RB Leipzig'e 3-2, Augsburg'a 4-1 son olarakta Fiorentina'ya 4-1 yenildi. Cimbom, İstanbul'da karşı karşıya geldiği Panathinaikos'u 2-1 yendi.

Maç öncesi notlar

TSİ 22.00'de başlayan karşılaşma, Artemio Franchi Stadyumu'nda oynandı. Karşılaşmayı; Fatih Terim'in eşi Fulya Terim ile kızı Merve Terim Çetin, Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ve futbol A takım idari direktörü Şükrü Hanedar da takip etti. Merve Terim Çetin'in, 20 senelik 'Terim - 90' yazılı formayı giymesi dikkat çekti.

İtalyan taraftarlar, eski teknik direktörleri Fatih Terim'e yoğun ilgi gösterirken, maç öncesi ve maç sırasında deneyimli teknik adama yönelik sevgi gösterilerinde bulundular.

FATİH TERİM RÜZGARI

Fatih Terim'e Fiorentina taraftarlarının ilgisi büyük oldu. Sahaya çıktığı andan itibaren deneyimli teknik adama yoğun ilgi gösteren Floransalılar, pankartlar ve tezahüratlarla Fatih Terim'e sevgisini gösterdi. Terim maç öncesinde saha ortasına gelerek bütün tribünleri selamlarken, karşılaşma öncesi kendisine 'Terim' yazılı bir forma ve bir Aslan heykeli verildi. Fiorentina taraftarı da Fatih Terim lehine 'Yeniden hoş geldin Terim' pankartı açarken, uzun süre 'Fatih Terim oley oley' şeklinde tempo tuttular. Öte yandan İtalya Kulüpler Birliği Başkanı, maç öncesinde Abdurrahim Albayrak’a da plaket takdim etti.

DIAGNE İLK 11'DE

Galatasaray'ın transferi için birçok kulüple görüştüğü Mbaye Diagne, Fiorentina karşısında ilk 11'de yer aldı. Afrika Kupası'ndan dolayı sarı kırmızılı takımın yeni sezon çalışmalarına gecikmeli olarak katılan Diagne bireysel hazırlıklarına devam ederken, Fatih Terim geçen sezonun gol kralına Fiorentina karşısında ilk 11'de görev verdi.

Fatih Terim ayrıca Fiorentina'ya karşı ideal 11'e yakın bir 11 tercih etti. Galatasaray sahaya; Muslera, Linnes, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk, Seri, Feghouli, Belhanda, Jimmy Durmaz ve Diagne ilk 11'iyle başladı.

ALBAYRAK TRİBÜNDE

Falcao transferi için bir süredir Monako'da bulunan ikinci başkan Abdurrahim Albayrak, dün gece Fiorentina maçını takip etmek üzere Floransa'ya geldi. Falcao transferinin önemli bir bölümünde rol alan Albayrak, Floransa'da takıma katılırken, Falcao transferinde Galatasaray adına süreci menajer Ahmet Bulut'un yönettiği öğrenildi
JİMMY DURMAZ: CUMA GÜNKÜ MAÇA ODAKLANMALIYIZ 

Galatasaray'ın Fiorentina'ya 4-1 mağlup olduğu hazırlık maçının ardından sarı kırmızılı takımın yeni transferlerinden Jimmy Durmaz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Floransa'da havanın çok sıcak olduğunu söyleyen Jimmy Durmaz, "Bugün çok sıcaktı. Böyle bir havada oynamak çok zor. İyi bir performans sergileyemedik, maçı kaybettik. Ama şimdi cuma günkü maça odaklanmalıyız. Bu gece döneceğiz ve cuma günkü maça odaklanacağız" dedi.

"ÇOK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ" 

Tüm kulvarda mücadele edeceklerini söyleyen Jimmy, "Çok çalışmaya devam edeceğiz. Milli araya kadar 3 maçımız var. Cuma günü kazanacağız ve galibiyet serisi yapacağız. Süper Kupa'yı kazanarak iyi başladık. Umarım maçları kazanmaya ligde devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"HEPİMİZ BİR OLACAĞIZ" 

Deneyimli oyuncu son olarak Galatasaray'daki ortama yönelik gelen soruya, "Harika bir aile, herkes harika burada. Büyük bir aileyiz, aile olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu sezon birçok maçımız var. Buna herkes dahil. Hepimiz bir olacağız. Problem yok" yanıtını verdi.



EMRE MOR: DAHA İYİ OYNAMALIYDIK 

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Emre Mor, sarı kırmızılı takımın Fiorentina'ya 4-1 mağlup olduğu hazırlık maçının ardından açıklamalarda bulundu. 

Çok zorlu bir maçı geride bıraktıklarını dile getiren Emre Mor, "Herkesin bildiği gibi çok sıcak. Fakat evet güzel bir maç çıkarttım. Tabii ki daha iyi oynamalıydık. Biz bugün gösterdiğimizden daha iyi bir takımız. Fakat hava çok sıcaktı. Zemin çok zorluydu" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum