Gelecekte Cinsel Hayatımız Nasıl Olacak?

Teknoloji insanların cinsel yaşamını da bilinmeyen topraklara doğru sürüklüyor.

Gelecekte Cinsel Hayatımız Nasıl Olacak?
29 Ağustos 2017 - 10:11
 Aşkı ve cinselliği nasıl yaşadığımızı yeniden şekillendirirken, fiziksel ve duygusal bağlanma için büyük bir potansiyeli de içinde barındırıyor. Herkes aşk ve cinsellik için teknolojinin sunduğu nimetlerden yararlanırken sanırım bunun en büyük faydasını sevdiklerinden uzakta yaşayanlar, yalnızlar ve bedensel engeli ya da dış görünüşü yüzünden dışlananlar yaşıyor. Future of Sex sitesine göre gelecekte yaşanacak cin...




sel değişimin 5 ana sebebi var. Bunların detayına inen site teknolojinin bizi yalnızlaştırdığını değil tam aksine birbirimize yakınlaştırmada anahtar rol oynadığını iddia ediyor.

Bu beş ana unsura söyle bir göz atalım:

Uzaktan Cinsellik

Uzaklık ilişkiyi öldürebilir. Ancak iş, okul, kariyer gibi sebebler bizleri birbirimizle daha az zaman harcamaya zorlayan sebepler. Ancak şanslıyız ki uzaktan seks ve bunu sağlayan teknolojiler bu sorunu aşmakta bize yardımcı oluyor.

Kiiroo ve Vibease gibi seks teknolojisi firmaları şimdiden internet bağlantılı seks oyuncakları satmaya başladı bile. Bu akıllı vibratörler ve erkekler için seks kılıfları, mobil ve masa üstü uygulamalar sayesinde birbirleri ile iletişim kuruyor. Haptic Touch (dokunma kayıt) teknolojisini kullanarak birinin hareketlerini diğerine iletiyor ve partnerler arasındaki hisleri kilometrelerce uzaktan birbirlerine iletiyor.

Şimdilik prototip olarak geliştirilmiş uzak mesafelerden öpüşme cihazı, VR dokunmatik elbise ve eşinizin kalp atışlarını size ileten yastıklar bile mevcut. Bu teknolojiler gelecekteki cinsel yaşama ışık tutan gelişmeler. Şimdilik tüm bunlar gelişim aşamasında olsa da uzaktan seks gelecek on yılda daha çekici, daha gerçekçi ve daha zevkli olacak gibi duruyor.













Sanal Fantaziler

Güvenli ve gizli bir şekilde fantezilerinizi mi yaşamak istiyorsunuz? Yetişkinler için sanal dünya hizmeti veren Red Light Center [NSFW] ve 3DXChat [NSFW] firmaları kişiye göre özelleştirilebilir seks ortamı ve vücutlar yaratarak fantezilerinizi yaşamanızı sağlıyor. Kendini veya seçtiğiniz bir avatarı ideal bir seks partnerine dönüştürebilir, gerçek insanlarla tanışabilir, sanal dans partilerine katılabilir, kimsenin başkalarının fantezilerini yargılamadığı bir ortamda cinselliği yaşayabilirsiniz. Küçük ve tutucu yerlerde izole edilmiş bir şekilde yaşayan kişiler için bu sanal çözümler oldukça kullanışlı olabilir.

Animasyonlar şeklinde yaratılan karakterler ve grafikler teknolojinin ilerlemesi ile daha da gerçeğe yakın olmaya başladı. Gün geçtikçe sanal seks dünyası, kumandalı seks oyuncaklarını ve sanal gerçeklik teknolojisini daha fazla kendine entegre ediyor ve bu alanlar daha fazla birleştirilip daha fazla geliştikçe gerçekle sanal arasındaki çizgi daha da inceliyor.













Robot sevgililer

West World gibi diziler robotlarla bir hayat ile ilgili hayal gücümüzü tetikleye dursun, birçok firma şimdiden tam fonksiyonel bir seks robotu yapmak için bir yarış halinde. En popülerlerinden biri ünlü silikon seks oyuncağı RealDoll’un yapımcısı Abyss Creations. Firma Realbotix projesini 2015 yılında duyurdu. İlk amaçları konuşan ve duygularını ifade eden bir robotik baş yapmak ve daha sonra bunu RealDoll vücuduna monte etmek. Firma şimdiden ön siparişleri almaya başladı bile.

Mühendis ekibi aynı zamanda tam bir robotik vücut yapmak ve bunu sanal gerçeklik dünyası ile de adapte etmeyi planlıyor. Yatırımcılar da oldukça heyecanlı çünkü Realbotix ekibi, insana benzeyen ve etkileyici bir yapay zeka kapasitesine sahip robotlar yapan Hanson Robotics firmasındaki uzman ekip ile birlikte çalışıyor. Gelecekte bu seks robotları yalnızlara yardım etmekle kalmayacak aynı zamanda cinselliği ile ilgili sorun yaşayanlara yardım edecekler ve hatta insanlara nasıl daha iyi bir seks partneri olabileceklerini öğretecekler

Hanson Robotics'in duygularını gösteren robotlar ile ilgili sunumuna bir göz atabilirsiniz











üç boyutlu Eğlence

Seks filmi yapımcıları sanal gerçeklik teknolojini kullanmakta hiç geç kalmadılar ama umarız karlılıklarını arttırmak için ücretsiz yayın yapan siteleri de kullanmaya başlarlar.  Böylece, teknolojinin seks konusundaki potansiyeli sadece pornografi ile sınırlı kalmaz ve seks eğitimine de faydalı olur.

Yaratılan sanal gerçeklik ortamı sosyal sorunları güvenli bir yoldan inceleme ve gençlere potansiyel riskli durumları da zarar görmeden öğrenme imkanı da sunabilir. Örneğin Montreal’deki YMCA kurumu sanal gerçeklik başlıkları kullanarak izin vermek ile ilgili bir eğitim kampanyası başlattı. Sanal Gerçeklik başlığını takan kızlar kendilerine ısrar eden bir erkeğin içinde olduğu bir hikayenin içine sokuldu. Bu şekilde organizatörler, gençler arasında cinsel eşitlik ve şiddet ile ilgili bir farkındalık yaratmaya çalıştılar. Bunun yanında Emory Üniversite’sinden bir ekip Sanal Gerçeklik ile genç kızlar için seks eğitim programı başlatıyor. Bu sayede onlara güvenli seks, cinsel hastalıklardan korunma ve istenmeyen hamilelikle ilgili bilgi vermeyi amaçlıyor.

Ödüllü Sanal Gerçeklik seks sitesi BaDoinkVR’da seks terapisi ile ilgili kendi filmini çekiyor. 8 bölümden oluşan Virtual Sexology lisanslı terapistler tarafından hazırlanıyor. Filmde uzman oyuncular, Kegel egzersizinin inceliklerini, orgazmı uzatmanın yollarını anlatıyor.







Geliştirilmiş insan

Medikal alandaki buluşlar da seksüel anlamdaki imkanları geliştiriyor ve limitasyonları  tekrar gözden geçirmemizi sağlıyor. Örneğin 2016 yılında ilk defa kanser sebebiyle penisi empute edilen bir hastaya penis nakli gerçekleştirildi. Yine 2016 yılında ilk defa çocuğu olmayan bir kadına rahim nakli gerçekleştirildi.

Şimdilik cinsel organ kontrüksiyonu ya da nakli, organ bağışçılarına bağlı olsa da üç boyutlu biyonik organ basımı ve doku mühendisliği yakında bu sorunu da aşmamıza imkan sağlayacak. Aslına bakarsanız Wake Forest Baptist Medikal Merkezindeki doktorlar şimdiden laboratuvarda geliştirilmiş bir vajinayı bir hastaya taktılar bile.

Gelecek birkaç on yılda yenileyici ilaçlar, daha fazla insanın yaralanmalarına ve cinsel işlev bozukluğuna çözüm getiriyor olacaklar. Bu gelişmeler aynı zamanda vücutlarını cinsel estetik amaçlı değiştirmek ya da aldıkları cinsel zevki arttırmak isteyen insanlara da yeni imkanlar sunuyor olacak. Mikroçip ve internet bağlantılı implantlar seksüel insan-robot (Cyborg) olmak isteyenler için de inanılmaz imkanlar sunuyor olacak.













seksüel geleceği yeniden yaratmak

Seks ve cinsellik insan ilişkilerinde çok önemli bir rol oynar. Bu gelişen teknolojiler bize kendimiz hakkında daha fazla şey öğrenmemiz ve sevdiklerimizle daha sıkı bağlanmamız için yardımcı olabilir. Bu teknolojileri nasıl kullandığımız gelecek jenerasyonları şekillendiriyor olacak. Gelecek teknolojiler, fiziksel, duygusal ve coğrafi zorluklarla yüzleşen insanların cinsel tatminleri için daha önce hiç olmayan yeni imkanlar sunabilir.

Bununla birlikte maalesef bu sorunlar toplumda hakkettiği gibi ilgiyi görmüyor ve genelde cinsellikle ilgili bir tartışmayı pozitif bir şekilde ileri taşıyacak kadar sürdüremiyoruz. “Seksin Geleceği” raporunun amacı, teknolojinin insan cinselliğinin gideceği geleceğe ışık tutmak ve bu geleceği faydalı bir tarafa doğru şekillendirmek için daha fazla insanı konunun içine çekmek.

Dafa fazla bilgiyi ve tam raporu Future of Sex Raporunun içinden okuyabilirsiniz.

BONUS:

Seksin geleceği ile ilgili 9 inanılmaz öngörüyü aşağıda görebilirsiniz










Yazıyı Oku

YORUMLAR

  • 0 Yorum