Güvenlik Yazılımı Uzmanı Cengiz Emre Başocak,Yazılım Güvenliğine İlişkin Detayları Anlattı

Güvenlik yazılımı uzmanı Cengiz Emre Başocak, son dönemde bireysel ve kamusal düzlemde en önemli konulardan biri olan yazılım güvenliğine ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu. Yazılımlarda güvenlik kaygısının ihtiyaçtan çok zorunluluk olduğunun altını çizen Başocak; “Sistemin zafiyetlerini olabildiğince gözden uzaklaştıran ve yazılımı güvenilir kılan en temel unsur, güvenlik altyapılarıdır. Yazılım geliştirirken güvenlik kaygısının ön planda tutulması, ihtiyaçtan çok bir zorunluluktur.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Güvenlik Yazılımı Uzmanı Cengiz Emre Başocak,Yazılım Güvenliğine İlişkin Detayları Anlattı
29 Haziran 2022 - 11:08

 

“Yazılım Güvenliği, Sistemlerin Kötü Niyetli Saldırılar Karşı Korunmasını Sağlar”

Yazılım güvenliği konusunda bilinç oluşturulması gerektiğini belirten Cengiz Emre Başocak; “Yazılımlar, yapay zeka, bilgi teknolojisi gibi unsular, bugün yaşamımızın merkezinde. Yaşamımızın merkezine bu denli konumlanmış olan tüm bu unsurlar hakkında ciddi bir bilinç oluşturulması gerekiyor. Bu bilinç, şüphesiz güvenlik altyapısının öneminin anlaşılması üzerine olmalıdır. Yazılım güvenliği, sistemlerin kötü niyetli saldırılara karşı korunmasını sağlar ve temel fonksiyonu, tahmin edildiğinden çok daha hayati bir öneme sahiptir.” Dedi.

“Bilinçsiz Yazılımlar, Çok Ciddi Güvenlik Tehlikesi Oluşturuyor”

Olası güvenlik tehditlerinin ortaya çıkarabileceği olumsuzlukları da değerlendiren Cengiz Emre Başocak; “Bilinçsizce geliştirilen yazılımlar, çok ciddi güvenlik tehlikesi oluşturuyor. Özellikle siber saldırı çeşitliliğinin bu denli geniş yelpazeli olduğu günümüzde, bilinçsiz olarak geliştirilen, güvenlik altyapısı bulunmayan yazılımlar, bireyse kullanıcılar için de ciddi tehdit. Yazılım güvenliği konusunda oluşturulması gereken bilinç de tam olarak bunu ifade ediyor. Güvenlik altyapılarının sağlam ve boşluksuz olarak dizayn edilmemesi, çok vahim sonuçlara yol açabilir.” Sözleriyle siber güvenliğin önemine vurgu yaptı. 

“Sistem Zafiyetleri Olabildiğince Azaltılmalı”

Yazılım güvenliğinin sağlanmasına ilişkin alınabilecek önlemlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Cengiz Emre Başocak; “Yazılım güvenliği bilinci oluşturmak, belirtmiş olduğum gibi siber saldırılara karşı alınabilecek en etkili yöntem. Bunun dışında teknik anlamda da gerekli olan önemlerin alınması gerekiyor. Özellikle sistem zafiyetleri olabildiğince azaltılmalı. Siber saldırılar çoğunlukla sistem içerisinde bulunan mikro ölçekli boşluklarda gerçekleşir. Sistemin direnç seviyesinin en düşük olduğu bölgeler, siber saldırıların ilk hedefidir. Dolayısıyla zafiyetleri olabildiğince gidermek ve sistem içerisinde güvenlik boşluğu bırakmamak, teknik anlamda yazılım ve sistemlerin korunmasındaki en önemli faktörlerdir.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum