İBB'de asıl işin nedir İP'li Ahmet Çelik?

TÜRKGÜN Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek'in bugünkü (26.01.2022)''İBB'de asıl işin nedir İP'li Ahmet Çelik?'' başlıklı yazısı.

İBB'de asıl işin nedir İP'li Ahmet Çelik?
26 Ocak 2022 - 17:06 - Güncelleme: 27 Ocak 2022 - 11:39

Geçtiğimiz hafta İP milletvekili ve aynı zamanda Yeniçağ gazetesi sahibi Ahmet Çelik, CHP’li belediyeler hakkında çeşitli yorumlar yaptı. Ama o açıklamalar Sezen Aksu, Sedef Kabaş tartışmaları ve Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışının hayatı felç etmesinden dolayı fazla tartışılmadı. Özellikle CHP’li belediyeler İstanbul ve Ankara’daki yoğun kar yağışı karşısında yine çuvallayıp halkın yaşamı felç olunca Ahmet Çelik’in o sözleri aklıma yeniden geldi.

Ahmet Çelik “Ancak, CHP’li belediyeler ve başkanları (özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Millet İttifakı çatısı altındaki ittifak ortakları İYİ Parti’nin oyları ile seçildiklerini unutmuş görünmektedirler. Bu belediyeler ve başkanları; İYİ Parti il ilçe teşkilatlarını ve milletvekillerini yok sayıp herhangi bir konuda istişare etmekten bile imtina etmektedirler. İYİ Parti, ittifak gereklerine her türlü saygıyı gösterip bu iş birliği için her türlü gayreti sürdürürken CHP’li belediye ve belediye başkanlarının bu tavrı asla kabul edilemez” diyor ve devamında “2023 seçimleri için İYİ Parti ve CHP’nin yapacağı ittifak müzakerelerinde CHP’nin bugünkü tavrı belirleyici olacaktır” sözleriyle aba altından sopa gösteriyordu.CHP ile ittifak sayesinde milletvekili olmuş biri için oldukça yüksek perdeden açıklamalar bunlar. Biliyorsunuz İP isimli parti aldığı %9,96 oy oranı ile barajı geçemiyordu. CHP ile ittifak yapmasa ve tek başına seçime girmiş olsaydı TBMM’de İP isimli bir parti yer almayacak ve Ahmet Çelik diye bir milletvekili de olmayacaktı.

Şimdi gelelim asıl meseleye…

İP Genel Başkanı Meral Akşener Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet’e benzetirken, “Ablam bana ‘Ekrem Kardeşimin yüzünde Rabbi Yessir gördüm’ dedi” diye ona aklınca kutsal cila çekerken İP’in milletvekili Ahmet Çelik niçin (özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi) vurgusu yapmıştır?

YAZININ DEVAMI 

YORUMLAR

  • 0 Yorum