İBB'nin "İttir-kaktır" hizmeti!..

Size ta baştan söyledik mi, söyledik. 'Siz dua edin de İstanbul'da otobüsler yürüsün!' İBB Meclis Üyesi Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir açıkladı. Özetle; AK Parti döneminde...

İBB'nin "İttir-kaktır" hizmeti!..
30 Ağustos 2021 - 08:20

Özetle;

AK Parti döneminde (2013-2018 yılları arasında) İETT, otobüslerinin 4'te 3'ünü yenilenmiş. Filonun genç kalması için yılda ortalama 375 otobüs alınması gerekiyormuş. CHP 2,5 yıldır İBB'ye tek bir otobüs almamış. CHP'li vekil Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı şirkete 1 milyar 300 lira bedellerle bakım, onarım ihalesi verilmiş.

Eh CHP bu, tuttuğunu kurutur... Çok bilimsel değil belki ama, bir mantığı var. Aristo mantığı... "CHP faydasızdır.., İmamoğlu da CHP'lidir.., Demek ki İmamoğlu faydasızdır..."

Neticede o da tutmuş kurutmuş!

Neredeyse her gün yeni bir "ittirilen ya da arızalanmış bekleyen" İETT otobüsü görüntüsüyle karşılaşıyor İstanbullu. Önceki gün '15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde arızalanmış bir metrobüs gördük. İBB ittirmeyi yasakladığı için vatandaş inmiş bekliyor. Oh mis gibi boğaz havası!

Bilemiyoruz tabii, pandemiyle mücadele açısından faydalı da olabilir. Sık sık arızalan otobüslerde yolcular araçtan inip açık havada yürüyüş, (duruma ittiriş) yapması sağlık açısından iyi bi'şey!.

'Hasarlı bozuk İBB araçlarının çoğalması ve trafikten çekilip ıskartaya çıkması faydalıdır, İstanbul trafiğini de rahatlatır' diye düşünüyorlardır belki de... CHP bu, hizmet anlayışlarına akıl sır ermez...

Önemli olan;

"Toplu Ulaşım" değil, "Toplu İttirim"!..

Hem CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Aras "sünger heykeli" açılış konuşmasında ne diyordu?

"Toplum mutluluğu sanata kültüre bağlıdır, paraya değil. Para bir amaç değildir, bir 'araçtır'..."

Öyle ya, otobüs de bir "araçtır?!".., İttir gitsin!..

Söyle bakalım, gerçek mutluluk için kaç heykel diktin?!..

Hikmet Genç 

YORUMLAR

  • 0 Yorum