İDEAL BİR ERKEK CİLT BAKIMI UYGULAMASI NASIL YAPILMALI?

Eskiden bakımlı olma endişesi sadece kadınlarda mevcuttu. Ama artık çember genişledi. Günümüzde erkekler de en az kadınlar kadar dış görünüşüne ve bakımına özen göstermeye başladı.

İDEAL BİR ERKEK CİLT BAKIMI UYGULAMASI NASIL YAPILMALI?
17 Ağustos 2021 - 12:12
Birkaç yıl öncesinde hayatımıza dahil olan “metroseksüel erkek” tanımıyla kişisel bakımını yaptıran ve görünümüne önem veren erkekler, hem kendilerini daha iyi hissetmeye hem de çevreleri tarafından daha çok beğenilmeye, hatta takdir görmeye, özenilmeye, taklit edilmeye başladılar. Bu da çevredeki bakımlı erkek sayısının hızla artmasını sağladı.

Elbette ki erkekler için evde uygulanan cilt bakımı uygulamaları mevcut ancak bu uygulamaların hiçbiri ne yazık ki kliniklerde uzmanların uyguladığı erkek cilt bakım uygulamaları kadar kapsamlı ve etkili değil. Üstelik kliniklerde yapılan cilt bakımı fiyatları da oldukça uygun ve cep yakmıyor…



Erkek cilt bakımı uygulamaları, cilt tipine göre farklılık gösteriyor
Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de cilt tipi hassas, karma, yağlı, normal olarak farklılık gösteriyor. Burada ortak nokta, cilt tipiniz ne olursa olsun sürekli cildi temiz tutmak ve doğru bakım yöntemlerini uygulamak. Zamanla meydana gelmiş cilt hasarlarını tedavi etmek ve onarmak ise ne yazık ki kişinin kendi kendine başarabileceği bir işlem değil. Bu gibi sorunlarda çözüme ulaşabilmek için mutlaka bir klinikte, hekim danışmanlığında, alanında uzmanlaşmış profesyoneller tarafından uygulanan erkek cilt bakım uygulamaları verimli sonuçlar elde etmenize büyük oranda yardımcı oluyor. 
Cilt bakımı fiyatları ise cilt tipine göre değil, uygulanan işlemlerin çeşitliliğine göre değişebiliyor. 

Standart bir erkek cilt bakımı  aşamaları
İlk aşama olarak cilt tipine uygun bir temizleyici yardımıyla ve temizleyici jel ile masaj uygulaması yapılarak cilt güzelce temizlenir ve bakıma uygun bir hale getirilir. Erkeklerin cildi, kadınlarla kıyaslandığında daha kalındır, daha yoğun gözeneklere sahiptir ve daha yağlıdır. Bu nedenle granüllü bir peeling uygulaması yapılabilir. Sonrasında cilt, bu peelingden tamamen arındırılır. Ardından, sadece erkek cilt bakımında değil tüm cilt bakımlarında olmazsa olmaz olarak nitelendirilen buhar uygulamasına başlanır. Profesyonel cilt bakımı yapılacağından, en az 15 dakika cilde buhar verilir. Verilen bu sıcak buhar, ciltteki gözeneklerin açılmasında oldukça etkilidir. Gözeneklerin açılması da cildin temizlenmesi işleminde tahrip olmamasını sağlar. 
Bir sonraki aşamada ise, skin scrubber işlemi uygulanır. Skin scrubber cihazı, metal kısmında bulunan ultrasonik ses dalgalarının titreşim yaratması neticesinde cildi yağ bezeleri, siyah noktalar ve ölü deriler gibi istenmeyen görüntülerden arındırmaya yarar. 
Skin scrubber sonrasında vakumlama aşamasına geçilir. Vakum aşamasında scrubberdan sonra gözenekler içerisinde kalmış siyah noktaların temizlenmesini sağlar. Ayrıca, kas yönüne doğru kullanıldığı sürece kasları uyarır. Bu, yüzdeki kasların güçlenmesine ve yenilenmesine yardımcı olur. Skin scrubber ve vakum aşamalarının tamamlanmasıyla birlikte, ciltteki gözenekler tamamıyla açılmış ve temizlenmiş hale gelir. Bir sonraki aşama ise, iyice temizlenen gözenekleri sıkılaştırmaya yönelik olacaktır. 
Cilt sıkılaştırma aşamasının ilk uygulaması high frekanstır. Erkek cilt bakımı için önemli bir aşama olan high frekans içeriğinde yüksek frekansta ultrasonik ışın ve ozon gazı bulunduran cilt bakım tüpleri olarak tanımlanabilir. Bu tüpler içerisinde bulundurdukları ozon gazı ve ışın ile gözenekleri sıkılaştırmaya ve kırışıklık oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Cildi maksimum oranda sterilize eder ve aknelerin kurutulmasında da oldukça etkilidir. High frekans işleminin cilde uygulanması esnasından en üst düzeyde verim almak için yardımcı bir tonik kullanılabilir. 
Artık cilt tamamen temizlendi. Siyah noktalardan, yağlı tonlardan ve ölü derilerden arınmış bir hale geldi. Cildin bu hazırlık aşaması tamamlandıktan bir sonraki cilt bakımı aşaması ise maskeleme. Maskeler, cildin ihtiyaçlarına göre farklı özelliklerde olabilirler. Genel olarak ise cildi besler, cildin canlanmasını sağlar, cildi onarır ve cildin eksiklerini tamamlayarak cildin gençleşmesinde önemli rol oynarlar. Maske, kan dolaşımını hızlandırdığından yüzdeki özellikle de göz ve göz altı bölgesindeki yorgunluğun azalmasını sağlayacak, göz altı şişkinliklerine de oldukça iyi gelecektir. Erkek cilt bakımının maskeleme aşamasında yüze uygulanan maske ortalama 20 dakika kadar yüzde bekletilir. 
Maskeleme tamamlandıktan sonraki aşama, serumlamadır. Cilde uygun leke, vitamin ve yapılandırıcı serumlar yüz masajı ile cilde uygulanır. 
Son olarak ise, güneş koruyucu yüz bakım kremi sürülerek cilt bakımı tamamlanır. 


Hangi cilt tipine hangi bakım uygulanmalı?
Farklı cilt tiplerine yönelik, cildin ihtiyaçlarını karşılayan çok çeşitli erkek cilt bakım uygulamaları mevcut bulunuyor. Burada önemli olan cildinizi analiz eden estetik hekiminin hassasiyet ile size doğru bir bakım yöntemi önermesi ve cilt bakımı uygulamasını gerçekleştirecek uzmanların alanında profesyonel, bilgili ve tecrübeli kişilerden oluşması. 
Cilt bakımı basit bir uygulama gibi görünse de doğrudan cilde etki ettiğinde kullanılan tüm bakım materyallerinin doğru ve kaliteli ürünlerden seçilmiş olması gerekiyor. Dolayısıyla, cilt bakımı için doğru kliniği seçmek büyük önem taşıyor. Cilt bakımı fiyatları klinikten kliniğe farklılık gösterebiliyor. Ancak burada ilk ve özenle dikkat edilmesi gereken nokta, cilt bakımı fiyatları uygunluk düzeyi değil, uygulama yaptırılacak kliniğin temiz, kaliteli, profesyonel bir merkez olmasıdır. 

Siz de erkek cilt bakımı uygulaması yaptırmak ve göz kamaştıran, sağlıkla ışıldayan bir cilde sahip olmak istiyorsanız medikal cilt bakımı ile ilgili detayları öğrenmek ve cilt bakımı fiyatları için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Quartz Clinique’e ulaşın ve randevunuzu planlayın… 


Özel Quartz Poliklinik
TEL: +90 212 241 46 24
Facebook:@quartzclinique
Instagram :@quartzclinique
YouTube: Quartz Clinique



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum