IMF'den Türkiye açıklaması geldi!

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, yaptığı açıklamada Türkiye'deki reform programını desteklediklerini vurguladı.

IMF'den Türkiye açıklaması geldi!
20 Nisan 2024 - 13:05 - Güncelleme: 21 Nisan 2024 - 11:38

IMF-Dünya Bankası her yıl olduğu gibi  Bahar Toplantıları kapsamında Avrupa bölgesi ekonomilerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında Türkiye ekonomisine ilişkin bir soru üzerine Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye'de bir politika değişikliği gördüklerini, parasal tarafta ciddi bir sıkılaşma ve mali tarafta deprem nedeniyle artan harcamaları karşılamak da dahil olmak üzere mali konsolidasyon olduğunu belirtti.

 Kammer, "Ancak bu politika ortamı sayesinde Türk ekonomisine yönelik kırılganlıklar azaldı." dedi..

REFORMLARA DİKKAT ÇEKTİ

Kammer, konuşmasının devamında ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile dün görüştükleri belirtti.  Kammer, Şimşek'in "reformların uzun vadeli bir program olduğuna"  vurgu yaparak konuşmasına şöyle devam etti. 
Kammer, "Programın kırılganlığı daha da azaltması, enflasyonu zaman içinde kalıcı bir şekilde düşürmesi ve aynı zamanda yatırım için gerekli ortamı yaratması bekleniyor. Böylece büyüme modelinde bir değişime ve büyümenin yeniden dengelenmesine sahip olunacak." diye konuştu.

''IMF PROGRAMINA ILIŞKIN GÖRÜŞME YOK''

Türkiye'de bir IMF programının başlatılmaya ihtiyaç olup olmadığına dair sorulan soruya, Kammer, "Öncelikle yürürlükteki reform programını destekliyoruz. Biz de Türkiye'ye oradaki ekonomi ekibinin izlediği programı tavsiye ederdik. Türkiye'yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum