İnternetten alışverişe dikkat

Türkiye'deki kimi perakendeciler ABD'den esinlenerek, bu hafta 'Efsane Cuma' adı altında kampanyaya imza atıyor. Kampanyaların detaylarına inildiğinde aslında özel bir kampanya düzenlenmediği, yapılanın şirketlerin stoklarını eritmek için bir süre önce startını verdiği 'sezon ortası indirim' kampanyalardan ibaret olduğu kendini gösteriyor

İnternetten alışverişe dikkat
22 Kasım 2018 - 20:21 - Güncelleme: 23 Kasım 2018 - 09:27
Türkiye'de şu sıralar çok sayıda yerli ve yabancı şirket, 'Efsane Cuma', 'Beyaz Cuma', 'Kara Cuma' başlığı altında kampanya düzenliyor.



Yeni Mesaj'ın İstanbul'daki AVM'lerde ve satış noktalarında derlediği bilgilere göre kampanyaların tamamına yakını aldatmacadan ibaret! İşte Efsane Cuma adı altında dönen dolaplardan seçmeler:



• Şu sıralar çok sayıda marka sezon satışları iyi gitmediği için 'sezon ortası indirim kampanyası' düzenliyor. Bu kampanyalar 'Efsane Cuma' kampanyası adı altında tüketicilere yutturuluyor. Nitekim Yeni Mesaj muhabiri geçen hafta bir ayakkabı mağazasından aldığı fiyat bilgilerinin Cuma günü de geçerli olacağını öğrendi. Kısaca fiyatlar bu Cuma gününe özel değişmiyor.



• Şirketler satışı iyi giden ürünlerde indirim uygulamıyor. Örneğin Koton, 'kaban, mont ve triko tasarımları'nı indirim kampanyasına dahil etmediğini resmen ilan etti.



• Şirketler kıyafetten ayakkabıya, saatten çantaya indirimi sınırlı sayıda ve seçili ürünlerde uyguluyor. Genellikle bu ürünler 'tasarımları ve kaliteleri' nedeniyle fazla tutulmayan ürünler. Kısaca 'Efsane Cuma' adı altında stoklar eritilmeye çalışılıyor.



• Yeni Mesaj'a konuşan bir mağazanın yetkilisi gerçek ve esas indirimin 20 Ocak'tan sonra uygulanacağını, piyasalardaki nakit dengesinin bozukluğu nedeniyle bunun bu yıl Aralık ayının ortalarına çekilebileceğini söyledi. 



İnternetten alışverişe dikkat



• Birçok şirket indirimi sadece web sitelerinde uyguluyor. Web sitelerinde satılan çoğu ürün mağazalarda satılan ürünlerden daha düşük kaliteye sahip… Açarsak aynı kumaş iki farklı kalitede ürettiriliyor, daha düşük kalitelisinden yapılan ürünler direkt web sitelerinde satılıyor! Türkiye'de web siteleri genellikle outlet ürünlerin pazarlandığı bir mecra oldu. Kaliteyi beğenmeyen tüketici ürünü iade ediyor. Web sitelerinden satışlarda yüksek iade oranının bir nedeni de bu.



• Prada, Gucci, Louis Vuitton, Chanel, Lanvin, Ermenegildo Zegna, Stefano Ricci gibi lüks markalar ABD'de dahil olmak üzere 'Efsane Cuma' tarzı kampanyalara katılmıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum