İYİ Parti'den 'uyuşturucu ile mücadele' hamlesi

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır TBMM Başkanlığı'na önerge vererek uyuşturucu bağımlılığına ilişkin Meclis araştırması açılmasını istedi.

İYİ Parti'den 'uyuşturucu ile mücadele' hamlesi
22 Kasım 2018 - 20:31
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, ve İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır uyuşturucuyla mücadele ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Uyuşturucu madde kullanımı başta olmak üzere sigara, tütün, alkol, kumar, internet ve teknoloji bağımlılık türlerinin tehlikelerine dikkati çeken Yaşar, madde bağımlısı bireyin zamanla madde kullanımını ve dozunu artırdığını ve zamanının büyük bölümünü madde arayarak geçirdiğini belirterek, Türkiye'de ve dünyada tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranlarının hızla arttığını söyledi.

Bedri Yaşar, uyuşturucuyla mücadeleye yönelik önlemlerin daha ciddiyetle ve samimiyetle ele alınması gerektiğini ifade etti.

Uyuşturucu bağımlılığı konusunda verilecek mücadelenin, toplumun her kesimince benimsenmesinin önemine işaret eden Yaşar, "Bağımlılık yaratacak unsurların tümü yalnızca bazı grupların risk altında olduğu bir sorun olmayıp, toplumun tümünü ilgilendirmektedir ve toplumun tümü risk altında bulunmaktadır" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum