İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekâtı

İsrail-Hamas arasında başlayan savaş 8'inci gününe girdi. İsrail'in, Gazze Vadisi'nin kuzeyindekilerin 24 saat içinde güney Gazze'ye gitmesini duyurmasının ardından, 7'nci günde Gazze'ye yönelik kara harekâtı başladı. İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava saldırıları da devam ediyor.

 İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekâtı
14 Ekim 2023 - 18:27

Sınır Tanımayan Doktorlar'ın açıklamasına göre, İsrail güçleri, El Awda Hastanesi'ne bölge saati ile sabah 6.00'ya kadar hastanenin boşaltılması gerektiğini söylemişti.

İsrail ordusunun kara harekâtına başlamasının ardından Şabat başladıktan sonra televizyonda bir açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, "Düşmanlarımızı benzeri görülmemiş bir güçle vuruyoruz. Bunun sadece başlangıç ​​olduğunu vurguluyorum" demişti.

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Jonathan Conricus, sabahın ilk saatlerinde verdiği harekât hakkındaki brifingde "Amacımız çok açık. Bu savaşın nihai amacı Hamas'ı ve askeri kabiliyetlerini ortadan kaldırmak ve durumu temelden değiştirmektir; böylece Hamas bir daha asla İsrailli sivillere ya da askerlere zarar veremeyecektir" dedi. 

İsrail ordusu, 8. günün ilk saatlerinde, "bir insansız hava aracının ülkeye sızmaya çalışmasına karşılık Hizbullah'a ait bir hedefi vurduğunu" duyurdu. İsrail'in, denizden düzenlediği saldırıların Gazze sahilini vurduğu ve bir mülteci kampında çatışma çıktığı da bildirildi.

Çatışmaların 1. günü | Hamas, Gazze'den İsrail'e yüzlerce roket atarak "Aksa Tufanı" operasyonunu başlattı; Netanyahu "savaştayız" dedi

Çatışmaların 2. günü | İsrail ordusu ve Hamas arasındaki çatışmalar sürüyor; Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 413'e çıktı

Çatışmaların 3. günü | İsrail, Gazze Şeridi'ni "Tamamen abluka altına alma" emri verdi; Hamas merkezlerine "kapsamlı" saldırılar düzenlendiğini duyurdu

Çatışmaların 4. günü | Gazze Şeridi karanlığa gömüldü; Netanyahu, Hamas'a verilen karşılığın "yeni başladığını" söyledi


YORUMLAR

  • 0 Yorum