İstanbul'da 10 konuttan birini, Antalya'da 3 konuttan birini yabancılar aldı

Rus vatandaşlarının tatil bölgelerine yoğun ilgi gösterdiği belirtildi

İstanbul'da 10 konuttan birini, Antalya'da 3 konuttan birini yabancılar aldı
17 Kasım 2022 - 09:38

Ekim ayında İstanbul’da satılan her 10 konuttan 1’ini, Antalya’da satılan her 3 konuttan birini yabancılar aldı.

TÜİK verilerine göre, Türkiye’de yabancıların ekim ayında aldığı konut sayısı 5 bin 377 oldu. Antalya’da satılan toplam 6 bin 323 konutun 2 bin 123 adeti, İstanbul’da satılan toplam 16 bin 987 konutun ise 1658 adeti yabancılara satıldı. Böylece, Ekim ayında İstanbul’da satılan her 10 konuttan 1’ini, Antalya’da satılan her 3 konuttan birini yabancılar aldı.

Verilerle ilgili değerlendirmelerde bulunan MARS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, son on ayda yabancı yatırımcıya satışı gerçekleşen konut adedinin 55 bin 021 olduğunu, Rus yatırımcının söz konusu rakam içindeki oranını yüzde 20,60’ye yükseldiğini olarak ifade etti. Bucak; “80 farklı ülkeden insanlar iş ve yaşam kurmak için Türkiye’ye geliyor. 2022’nin ilk on ayında yabancı yatırımcının Türkiye’den aldığı konut sayısı 55 bini geçti. Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırdığımızda yüzde 26.9’luk bir artış yaşandığını görüyoruz. Türkiye’den konut alan ülkelere baktığımızda sıralamanın en başında Rusya yer alıyor. Özellikle savaş ile birlikte Rus merkezli ilgi her geçen gün artıyor” diye konuştu.

Yabancı yatırımcının konut alırken yoğun ilgi gösterdiği illerin İstanbul, Antalya ve Mersin olduğunu kaydeden Hakan Bucak, “Ruslar özellikle tatil bölgelerinden konut alımı ile öne çıkıyor. Antalya ve Bodrum şu anda favori bölgeleri. Bu ilgi eğer böyle devam ederse Rusların ağırlıkta olduğu küçük yerleşim alanları ortaya çıkabilir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum