Karar yazarı Beki: Meğer Soylu, ayrı telden çalıyormuş

Karar yazarı Akif Beki, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ABD'yi suçlayan açıklamasını ve iktidarın tutumunu değerlendirdi.

Karar yazarı Beki: Meğer Soylu, ayrı telden çalıyormuş
17 Kasım 2022 - 09:41

"İçişleri'nde söylenene, Cumhurbaşkanlığında inanılmıyorsa iktidar içinde güven bunalımı ayyuka çıkmış demektir; bir! Kim inanır, iki!" diyen Beki, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"ABD'yle ipleri de bir hışımla kopardı; taziyelerini yırtıp attı, yüzlerine çarparak reddetti. İçişleri Bakanı'nın vereceği karar mıydı? Cumhurbaşkanı'nın bilgisi ve onayı olmuş muydu? Hem Kobani, onlardan sorulduğuna göre; Rus Büyükelçiliğinin taziyesi ne olacaktı, kabul mü edilecekti?

İki güne kalmadan cevap geldi, Soylu'nun yüksek perdeden çıkışı ta Bali'den döndü.

Meğer Soylu, ayrı telden çalıyormuş. Cumhurbaşkanı, aynı görüşte olsa G-20 Zirvesi'nde Biden'ın yüzüne dönüp bakmazdı. Oysa ABD Başkanı'nın taziye dileklerini, yüz yüze alıp kabul etti.

Erdoğan; Soylu'ya katılmadığı gibi, üstüne bir de ilanla teşekkür etti ABD'ye. Baş sağlığı dileyen ülkeler için yayınlamıştı. İlana, ABD bayrağını da birinci sıradan koydu.

Peki Rusya'nın taziyesi mi? O da Erdoğan nezdinde kabul gördü ki, teşekkür edilen ülkeler arasında Rus bayrağı da yer alıyordu."

Yazının tamamı için tıklayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum