İşte kanserin ilk belirtisi

Kanser vücutta oluştuğu an bu belirtiyi veriyor!

İşte kanserin ilk belirtisi
20 Mayıs 2022 - 23:17 - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 - 23:05

Kanser vücutta oluşmaya başladığı ilk anda bazı küçük belirtiler veriyor. Bu belirtiler çoğu zaman soğuk algınlığıyla karıştırıldığı için önemsenmiyor ve ihmal edildiğinde geri dönüşü çok zor olan bir tablo ortaya çıkıyor. Kanser, vücuttaki hücrelerin düz

 

Kanser, tutulum yaptığı organa göre farklı belirtilerle ortaya çıksa da vücuttaki ilk belirtileri genellikle benzer oluyor. işte kanserin ilk belirtisi...

Kanser vücutta oluştuğu an bu belirtiyi veriyor! İşte kanserin ilk belirtisi

İştahınız birden kesildiyse ve sürekli tok hissediyorsanız

Kanser vücutta oluştuğu an bu belirtiyi veriyor! İşte kanserin ilk belirtisi

Bu belirtilerden birkaçını fark ettiyseniz mutlaka doktorunuzdan randevu alın. Doktorunuzun yardımıyla herhangi bir belirti var ise kolayca tedavi edilecektir. Unutmayın, erken teşhis her hastalıkta en önemli adımdır.

Kanser vücutta oluştuğu an bu belirtiyi veriyor! İşte kanserin ilk belirtisi

BAŞIN ÖN BÖLGESİNDE BASINÇ HİSSİ:

Genellikle sinüziti akla getirir. Ancak göz tansiyonu, kafa içinde ön kısımda yer işgal eden lezyon ile bazı migren çeşitlerinde de bu his olabilir. Şakaklarda ağrı ve basınç duygusu: Gerilim tipi baş ağrıları, çene ekleminde kireçlenme, kulak önündeki tükürük bezinin hastalıkları, şakak bölgesindeki damarın mikropsuz iltihaplanması.

Kanser vücutta oluştuğu an bu belirtiyi veriyor! İşte kanserin ilk belirtisi

AĞRI VE BASINÇ:

Tansiyon yüksekliği, boyun omurlarında kireçlenme, sinir basıları, kas spazmları gibi patolojileri düşündürür. Başta basınç hissiyle beraber görmede bulanıklık: Göz tansiyonu, gözün arka tabakalarında kanama, yırtılma olması.

Kanser vücutta oluştuğu an bu belirtiyi veriyor! İşte kanserin ilk belirtisi

GÖRME BULANIKLIĞI:

Katarakt, gözün optik sisteminde bozukluk, şeker ve tansiyon hastalığına bağlı göz damarlarında hasarlanma, göz sinirinin hastalıkları, gözün saydam tabakasının hastalıkları, kafa içinde görme merkezinin hastalığı.

Yemeklere sadece bir çay kaşığı atın! Metabolizma hızını tavan yaptırıyor

Bu sebzeyi soymak için özel ekip kurdular: Ayda 30 bin TL kazanıyorlar

Şişkinliği anında alıyor! Yoğurdun içine bir kaşık eklemek yeterli

Vücuttaki iltihaplanmayı tamamen bitiriyor! Zehir dolu vücudu arındıran besin

Bu içecek en büyük şifa! Damarları temizleyerek yüksek tansiyonu ortadan kaldırıyor

Hepimizin dolabında: Dünyanın en çok kullanılan ağrı kesicisi ölümcül risk taşıyor! Böyle kullanırsanız...

ADS BY ADRECOVER

BAŞ DÖNMESİ:

Tansiyon yükselmesi ve düşmesi, iç kulaktaki denge organının hastalıkları, sıvı noksanlığı, kansızlık, tuz dengesi bozukluğu, vitamin noksanlığı, kafa içinde basınç artışı, görme bozuklukları, beyin sapı hastalıkları.

BURUN KANAMASI :

Pıhtılaşma sistemi hastalıkları, kandaki pulcukların sayısının ve fonksiyonunun az olması, tansiyon yüksekliği, kan sulandırıcı ilaçların yan etkisi, burun içinde kılcal damar yumağının olması, ileri dönem karaciğer-böbrek hastalığı, burun içinde enfeksiyon.

BURUN TIKANIKLIĞI:

Gribal enfeksiyonlar, burun alerjisi, burunda deviasyon, polip. Baş dönmesiyle beraber görülen burun kanaması: İlk akla gelmesi gereken tansiyon yüksekliğidir.

ANİ İŞİTME KAYBI :

Kulak zarında travma ya da enfeksiyona bağlı delinme olması, işitme sinirine toksik etkisi olan ilaçlar, yüksek desibelde sese maruz kalma, multipl skleroz (MS) denilen hastalığın işitme sinirine zarar vermesi, işitme sinirinin tümör ya da başka nedenlere bağlı basıya maruz kalması.

KULAK ÇINLAMASI:

İç kulakta bulunan kemikçiklerin kireçlenmesi, kalbin hızlı veya düzensiz çalışması, tansiyon yüksekliği, menier hastalığı. Bazen araştırmalara rağmen sorunun nedeni ortaya konamayabilir.

İlk belirtisini tırnaklarda veriyor! Damarları çürüten hastalığa karşı dikkat

AĞIZDA GÖRÜLEN AFT NEYİN HABERCİSİ

Ağız içi enfeksiyonlar, dişlerde bakteri plaklarının olması, vitamin noksanlığı, demir noksanlığı, mantar enfeksiyonları, lupus hastalığı gibi bağışıklık sistemi hastalıkları, göz, cilt damar iltihabı da eşlik ediyorsa Behçet hastalığı.

SES KISIKLI:

Larenjit denilen boğaz enfeksiyonuna veya alerjiye bağlı ses tellerinde ödem olması, ses tellerinde nodül, ses tellerini yöneten sinirin felci, guatra bağlı olarak ses telleri sinirinin basıya maruz kalması, ses tellerinin aşırı kullanımı, guatr ameliyatlarında ses telleri sinirinin zarar görmesi, fazla sigara içenlerde larenks organının kanseri. Ses kısıklığı birçok kanser türünde ilk belirti olarak kabul ediliyor.

BADEMCİK AĞRISI HANGİ HASTALIĞI İŞARET EDER

Tonsillit denilen bademcik iltihaplanması. Virüs ya da bakteri enfeksiyonları. Bademciğin lenf sisteminin hastalığına bağlı olarak büyümesi.

DİŞ ETİ KANAMASI

Ağız hijyeninin kötü olması, diş eti enfeksiyonları, diş taşları, vitamin noksanlıkları, pıhtılaşma sistemi hastalıkları, karaciğer ve böbrek hastalıkları, nadiren kan kanserine bağlı pıhtılaşma sisteminin bozulması.

BOYUN AĞRISI:

Boynun ön tarafının ağrılarında lenf bezi hastalıkları, tiroit bezinin mikroplu ya da mikropsuz hastalıkları, boğaz enfeksiyonları, tükürük bezi hastalıkları. Boynun arka kısmının hastalıklarında kireçlenme, tansiyon yüksekliği, boyun fıtığı, gerilim tipi baş ağrıları, kemik erimesi.

BOYUN TUTULMASI, SAĞ SOLA ÇEVİRMEDE SORUN

Boynu sağa ve sola doğru çevirirken zorlanma duygusu: Boyun omurlarında kireçlenme, tortikolis denilen boyun kaslarında spazm, boyun kaslarını yöneten sinirlerin hastalıkları, doğuştan ya da sonradan olan boyun kası hastalıkları.

YUTKUNMA ZORLUĞU

Farenjit, tonsillit gibi ağız içi enfeksiyonları, dil hareketlerini sağlayan sinirin hastalıkları, ağzın arka kısmında tümör, bademciklerin büyük olması, ur, iç guatr, yemek borusunda cep-di vertikül olması.

EKLEM AĞRILARI

Eklem ağrıları: Hareket etme ile artan eklem ağrıları genellikle kireçlenme, kıkırdak hasarı, eklem bağlarında hasar gibi mekanik nedenlere bağlıdır. İstirahat eklem ağrıları oluyorsa ve buna şişme, ısı artışı, kızarıklık eşlik ediyorsa mikroplu ya da mikrosuz iltihaba bağlı olan ağrılardır. Mikroplu olana 'septik artrit' denir. Mikropsuz olanlar; romatoid artrit, gut, lupus, Akdeniz ateşi artriti, enfeksiyon sonrasında olan reaktif artrit, sedef hastalığı artriti, iltihaplı bağırsak hastalığı artriti gibi hastalıklara bağlı gelişir.

KASLARDA ANİ ÇEKİLME

Bunlar çok küçük kas liflerini içeren hafif seyirmeler tarzında olabildiği gibi kasın tamamını ilgilendiren kasılmalar tarzında da olabilir ve kol ya da bacağın istem dışı hareketine yol açabilir. Beyinden kaynaklanan istem dışı uyarılara bağlı olabileceği gibi eletrolit bozukluklarına, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında bozulmaya bağlı da olabilir.

EL VE BACAKLARDA HİSSİZLİK-UYUŞMA

Sinir dokusunu ilgilendiren mekanik ya da metabolik nedenlere bağlı ortaya çıkan bir yakınmadır. Bir kol veya bacakta bu yakınma varsa ve genellikle ağrı, kuvvet azalması gibi yakınmalar eşlik ediyorsa öncelikle sinir dokusunun omurilikten çıktığı yerden itibaren geçtiği yerlerde basıya maruz kalmış olabileceği düşünülür. Ancak kollar ve bacaklarda yaygın olarak varsa akla şeker hastalığı, üre yüksekliği, vitamin noksanlığı, sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum gibi elektrolitlerin eksiklik ya da fazlalığı gelmelidir. Nadiren beyin içinde tümör ya da sinir dokusunu ilgilendiren bağışıklık sistemi hastalıkları olabilir.

Dakikalar içinde kabızlığa son veriyor! İlaç etkisi gösteren 17 süper besin

Halsizliği ve yorgunluğu anında alıyor! Bir kez bile tüketseniz yeter...

Bilim insanları mucizeyi keşfetti: Her gün bir kaşık! Meme kanseri riskini yarı yarıya düşürüyor

Şişkinliği anında alıyor! Yoğurdun içine bir kaşık eklemek yeterli

Vücuttaki iltihaplanmayı tamamen bitiriyor! Zehir dolu vücudu arındıran besin

Kanser vücutta oluştuğu an bu belirtiyi veriyor! İşte kanserin ilk belirtisi

ÇOK CİDDİYE ALMANIZ GEREKEN 13 BELİRTİ

Bunlar önemli hastalıkların habercileri...

İsteğe bağlı olmaksızın ayda 3 kilo ve ya 3 ayda 5 kilo üzerinde olan kilo kaybı veya kilo alımı.

Vücuttan atılan katı/sıvı atıklarda (dışkı, idrar, tükürük, balgam, vb) kan görülmesi.

İstirahatte ve/veya az bir efor ile oluşan göğüs ağrıları.

İstirahatte ve/veya az bir efor ile oluşan nefes darlığı.

Şiddet, yerleşim, süre ve eşlik eden başka belirtilerin olması bakımından alışılmışın dışında baş ağrısının olması.

BUNLARI CİDDİYE ALIN

1 günden uzun süre idrar, 3 günden uzun süre dışkı yapamama.

Ellerde ve/veya ayaklarda kuvvet ve duyu kaybı olması.

Baş dönmesi. (Tek başına veya çarpıntı, terleme ve bilinç değişikliği ile birlikte)

BUNLARI CİDDİYE ALIN

1 günden uzun süre idrar, 3 günden uzun süre dışkı yapamama.

Ellerde ve/veya ayaklarda kuvvet ve duyu kaybı olması.

Baş dönmesi. (Tek başına veya çarpıntı, terleme ve bilinç değişikliği ile birlikte)

Hepimizin dolabında: Dünyanın en çok kullanılan ağrı kesicisi ölümcül risk taşıyor! Böyle kullanırsanız...

Doğru dozda kullanılan parasetamol, güvenli olduğu düşünülse de, herhangi bir ilaç gibi yoğun yan etkilere sahip olabilir. Ancak doğru kullanılmadığında, sonuçlar "ölümcül" hale gelebilir. Bu nedenle bir uzmana danışarak parasetamol kullanımı büyük bir önem taşıyor. İşte olası riskler…

Oldukça yaygın kullanılan bu ağrı kesici, aşırı dozda alınması durumunda karaciğer ve böbrek hasarını tetikleme riski bulundurmaktadır.

İster baş ağrısını geçirmek, iste ateşinizi düşürmek için olsun parasetamol kullanımını doğru miktarda kullanılması gerekir. Bu nedenle doktor kontrolünde tüketilmesi, büyük önem taşır.

Günde olması gereken dozun üstüne çıkıldığında uzmanlar, yan etkilerin bazı durumlarda "ölümcül" olabileceği konusunda uyarıyor.

NHS ( Ulusal Sağlık Servisi) uyarısı, araştırmacıların parasetamolün bu zararlı etkisini keşfettiği çalışmalarla da desteklenmektedir.

İlk belirtisini tırnaklarda veriyor! Damarları çürüten hastalığa karşı dikkat

Edinburgh Üniversitesi'nden Dr. Leonard Nelson, parasetamolün dünyadaki en çok tercih edilen ağrı kesici olduğunu ve doğru dozlarda güvenli olduğunu belirtiyor. Fakat ilaca bağlı karaciğer hasarı, önemli bir klinik olarak karşılarına çıktığını belirten Nelson, daha güvenli ilaçlar geliştirmek zorunda olduklarını dile getiriyor.

Nelson, bulgularına dayanarak parasetamol kullanımının dikkatli olma ihtiyacını artırdığını ve olumsuz kullanımının neden olduğu zararın nasıl önleneceğini keşfetmeleri gerektiğini dile getiriyor.

Scientific Reports'ta yayınlanan bir araştırma, parasetamolün insan ve fare dokusundaki karaciğer hücreleri üzerindeki etkisini inceledi.

Elde edilen bulgular, ağrı kesicinin bazı durumlarda organdaki bitişik hücreler arasındaki hayati yapısal bağlantılara zarar vererek karaciğere zarar verebileceğini öne sürdü. Bu hücre duvarı bağlantıları bozulduğunda karaciğer doku yapısı zarar görür.

Bu durum, hücrelerin düzgün çalışmamasına ve ölebileceklerine neden olabilir. Bu tür hücre hasarı ise hepatit, siroz ve kanser gibi ağır hastalıklarda görülenlere benzeyebilir.

İlk belirtisini tırnaklarda veriyor! Damarları çürüten hastalığa karşı dikkat

Bilim insanları günümüzde değişen dozların ve zaman ölçülerinin bu zararı nasıl etkilediğini belirlemeye çalışmaya devam ediyor.

Araştırmacılardan Dr Pierre Bagnaninchi: "Parasetamol toksisitesinin neden olduğu karaciğer hasarı, 40 yıldır yoğun bir çalışmanın konusu olmasına rağmen, biyosensör teknolojisindeki son gelişmeler, ilgili biyolojik mekanizmaların daha eksiksiz bir resmini sağlıyor" açıklamasında bulundu.

NHS (Ulusal Sağlık Servisi), doğru dozda kullanıldığında parasetamolün "çok nadiren" yan etkileri tetiklediğini belirtiyor.

Çalışmanın bulguları da bu tavsiyeyi yansıtıyor ve dozu 24 saatlik bir süre içinde aşmamak konusunda uyarıyor.

Uzmanlar, "Bir yan etki hakkında endişeleniyorsanız veya olağandışı bir şey fark ederseniz, eczacınızla veya doktorunuzla konuşun" diye tavsiyede bulunuyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum